Zi liberă pentru elevi şi preşcolari pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române
– Elevii şi preşcolarii au liber joi, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, potrivit Codului Muncii. Următoarea vacanţă a elevilor este programată în perioada 2 – 10 februarie 2019, aceasta fiind vacanţă intersemestrială. (Mediafax)
– Cursurile din 59 de unităţi şcolare din judeţele Maramureş, Cluj şi Harghita vor fi suspendate, vineri, din cauza vremii nefavorabile, anunță Ministerul Educației Naționale. (Hotnews)
– Clasamentul universităților din țările în curs de dezvoltare 2019 este dominat de universitățile din China. În „Emerging Economies University Rankings 2019” publicat de revista britanică ”The Times Higher Education” au intrat 7 universități din România. Instituția românească de învățământ superior care se clasează cel mai bine în top este Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, aflată pe locul 166 în 442 de universităţi.
Cele șapte universități românești prezente în clasament:
1. Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca: locul 166
2. Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca: locul 196
3. Universitatea din București – clasată în intervalul 201-250
4. Universitatea de Vest din Timișoara – clasată în intervalul 301-350
5. Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – clasată pe 351+
6. Academia de Studii Economice (ASE) – clasată pe 351+
7. Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași – clasată pe 351+
(EduPedu)
– În urma unei interpelări a senatorului ieşean Dan Lungu către Ministerul Educaţiei privind costurile editării şi tipăririi manualelor unice, pline de greşeli elementare, ministrul Ecaterina Andronescu a comunicat onorariile autorilor sau grupurilor de autori care au realizat aceste manuale. Onorariile pornesc de la 25.000 de lei brut şi ajung la 45.000 de lei brut. (Adevărul)
– Experţii în economie au criticat calculul făcut de autorităţi, care susţin că în România o familie cu doi copii poate trăi rezonabil la oraş cu 2.600 de lei.
Specialiştii spun că această valoare a coşului minim este nerealistă, iar românii le dau dreptate. Inclusiv şeful Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii – instituţie care a furnizat datele pe baza cărora s-au făcut aceste calcule – bate acum în retragere. (Pro Tv)
– Temperaturile scăzute, din unele puncte de vedere, pot fi puţin cam dure pentru sănătate, dar potrivit unui studiu din ianuarie 2010, realizat de Harvard Health Letter, frigul poate avea numeroase beneficia asupra corpului. (CSID)
Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.