– Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, este aşteptată să decidă marţi, după publicarea datelor de la Institutul Naţional pentru Sănătate Publică referitoare la gripă, dacă declară sau nu epidemie de gripă în România. Numărul deceselor în acest sezon a ajuns deja la 47.(Mediafax)
-O fetiţă de 11 ani din Sinaia a ajuns în stare gravă la spitalul din Braşov, după ce a fost tratată câteva zile la Sinaia pentru o infecţie puternică. Aici, fetiţa a eliminat un tifon, cel mai probabil uitat în corpul ei în urmă cu un an, când a fost operată de apendicită. (Mediafax)
– Admiterea la liceu ar putea fi reintrodusă începând cu anul școlar 2020-2021, dacă o modificare la legea educației, propusă de PNL, va fi aprobată de parlament. Liberalii susțin că o competiție va conduce la o mai bună orientare în carieră a elevilor și la o revigorare a învățământului profesional. (Hotnews)
– Cum ar fi ca elevii să sară într-un picior şi în acelaşi timp să facă o lecţie la matematică sau la engleză? Se întâmplă în mai multe din şcolile din Danemarca, unde mişcarea este o parte importantă din programa şcolară. Pentru că elevii stăteau multe ore în bancă, Ministerul Educaţiei din Danemarca a introdus mişcarea ca parte obligatorie a programului elevilor. Ca urmare, în multe dintre şcolile daneze elevii învaţă sărind la propriu pe podea. Printr-un program special, proiectat pe podea, elevii pot să înveţe la matematică, ştiinţă, la engleză sau să-şi facă temele. (Hotnews)
– Peste 55 de mii de profesori ar fi trebuit să fie învăţaţi în ultimii doi ani cum să ţină ore destinate elevilor defavorizaţi astfel încât să scada rata abandonului şcolar. Ministerul Educaţiei, condus la vremea respectivă de Liviu Pop, a lansat în 2017 un proiect în valoare de 43 de milioane de euro, bani europeni, destinat formării dascălilor, în ideea unei reforme curriculare. Proiectul ar trebui să se încheie în 2021, dar până acum nu a avut loc nici măcar o oră de curs din cele 330 de mii prevăzute. (Observator.tv)
– Studiile internaţionale arată că peste 85% dintre cei care au un telefon, îl folosesc chiar şi în timp ce mănâncă. Iar efectele acestei dependenţe sunt devastatoare, avertizează medicii. Dependenţa de telefon se numeşte nomofobie şi afectează din ce în ce mai mulţi copii şi adolescenţi.(Antena 3)
Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.