Revista Margot

TOPUL celor mai bune școli gimnaziale din București

Image via Pixabay/Kranich17

– În prima săptămână de înscriere la şcoala pregătitoare au fost introduse 75.882 de cereri de înscriere în baza de date. Conform situației centralizate de Ministerul Educației Naționale (MEN), dintre acestea, 68.252 de cereri (89,9%) vizează copii cu vârsta de șase ani (împliniţi până la data de 31 august 2019, inclusiv), iar 7.630 de cereri (10,1%), copii cu vârsta de șase ani (împliniţi în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv). (Hotnews)

– Grupa mare de grădiniță și liceul devin obligatorii până cel mai târziu anul 2020, a decis astăzi Senatul, fiind camera decizională. Concret, senatorii au adoptat un proiect de lege care prevede că “învăţământul secundar superior și grupa mare din învățământul preșcolar devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030”. (EduPedu)

– TOP 10 Școli gimnaziale în București după analiza EN 2018

Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” 4,94
Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” 4,89
Şcoala Gimnazială ”Ioanid” 4,88
Colegiul Național ”Grigore Moisil” 4,75
Liceul Teoretic ”Școala mea” 4,72
Liceul Teoretic ”Șfinții Trei Ierarhi” 4,72
Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” 4,71
Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc” 4,65
Colegiul Național ”Spiru Haret” 4,65
Colegiul Național ”Cantemir Vodă” 4,63 (EduPedu)

– Ministerul Educaţiei a reacționat după ce Consiliul Naţional al Elevilor a îndemnat elevii să boicoteze Simularea Evaluării Naţionale 2019. Ministerul arată că organizează simulările cu scopul să-i familiarizeze pe elevi cu rigorile testelor pe care le vor susţine la finalul ciclului gimnazial/liceal, să stabilească nivelul real de pregătire atins în această etapă, precum şi să optimizeze pregătirea în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în cadrul examenelor naționale. (Hotnews)

– “Simularea examenelor pe care foarte mulţi dintre dvs aţi criticat-o cred că este absolut necesară, pentru că nu putem să mai acceptăm situaţiile cu care ne-am confruntat în anii trecuţi, situaţii în care un număr important de elevi nu trec măcar cu nota 5 examenul de evaluare sau nu trec examenul de Bacalaureat. De aceea, întorcându-ne la lege, am impus pregătirea elevilor prin ceea ce am numit pregătire remedială prevăzută de lege, pentru că legea spune 75% din activitatea didactică este destinată predării şi evaluării, restul de 25% din orele prevăzute în program sunt alocate pentru pregătirea remedială pentru consolidarea cunoştiinţelor”, a declarat Andronescu. (Mediafax)

Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

 

Foto: Pixabay/Kranich17