Revista Margot

Studiu: 81,1% dintre românii admit că vaccinurile sunt necesare

Image via Shutterstock

– Elevii de clasa a VII-a și a VIII-a tocmai trec prin simularea Evaluării Naționale. Colegii lor de la Consiliul Județean al Elevilor Timiș caută voluntari – elevi buni la matematică sau română – care să îi mediteze gratuit pe cei din ultimul an de gimnaziu pentru examenul din vară.(Hotnews)

– Eroare în subiectele la română de la simularea evaluării naționale. O poezie a lui Heinrich Heine a fost atribuită, de autorii subiectelor la simularea evaluării naționale, poetului român St. O Iosif, cel care, de fapt, a tradus-o. Este vorba de poezia „Stai şi asculţi sub ramuri…” tradusă de poetul român în 1895 şi apărută pe 16 aprilie în același an în revista Viaţa. (Hotnews)

– Subiecte extrem de stufoase cu cerinţe exagerate. Aşa ar putea fi caracterizată pe scurt proba la Matematică pe care au susţinut-o ieri elevii de clasele a VII-a şi a VIII-a în cadrul simulărilor pentru Evaluarea Naţională.

Dascălii atrag atenţia că astfel de simulări vor îndepărta copiii de şcoală. „Este neplăcut că se continuă pe probleme abstracte, care nu sunt atractive şi utile pentru copii”, spun profesorii. (Adevărul)

– Ce cred românii despre vaccinarea copiilor? Părerile sunt împărțite, însă procentul care sunt de acord cu vaccinarea obligatorie este destul de mare, de 62,7. Românii cred, în majoritate, că beneficiile vaccinurilor sunt mai mari decât riscurile vaccinurilor. Mai mult, în proporție de 81,1 %, românii admit că vaccinurile sunt necesare. Acestea sunt rezultatele unui studiu despre vaccinuri realizat în România, de către INSCOP, pentru Societatea Naţională de Medicina Familiei.(A1)

– La câţiva kilometri de Bucureşti, 700 de elevi învaţă într-o şcoală complet digitalizată. Lecţiile se predau pe table inteligente, exerciţiile se fac pe Google Classroom, matematica se învaţă prin joc. Şcoala “Ioan Bădescu” din Popeşti-Leordeni a luat-o înaintea programelor guvernamentale pentru digitalizarea în şcoli şi a dotat toate clasele cu table inteligente şi pe elevi cu laptopuri. Profesorii s-au dus la cursuri pentru a învăţa să folosească tehnologia şi, în prezent, toţi cei 40 de dascăli ştiu să-şi predea lecţiile pe calculator.(Hotnews)

Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.