– E important ca părintele să cunoască activitatea online a copilului, să o îndrume și să o ghideze. Totodată, un comportament exagerat de protectiv în acest sens sau o restricționare nejustificată a utilizării internetului îl vor îndepărta pe copil și îl vor determina să ia contact cu tehnologia în ascuns. Echilibrul este astfel cheia succesului.
– Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă ca tăierea cordonului ombilical să nu se facă mai repede decât este necesar şi indică o clampare întârziată de cel puţin un minut.
– În disgravidia emetizantă, evoluţia şi succesiunea simptomelor sunt mult mai complicate.Teroretic, există trei faze ale acestei afecţiuni, însă nu este obligatoriu ca gravida să treacă prin toate. Trebuie însă ştiut faptul că primele două faze sunt reversibile. Aceasta înseamnă că, dacă sunt prevenite complicaţiile, simptomele se remit din trimestrul doi, fără consecinţe asupra evoluţiei sarcinii. În schimb, odată ajunsă în cea de-a treia fază a disgravidiei emetizante, femeia însărcinată se află în pericol de deces.
– Când o femeie află că este însărcinată, sistemul imunitar funcţionează la o viteză mai mică decât de obicei, ceea ce este un lucru cât se poate de normal. Problema este că organismul nu poate lupta atât de bine împotriva unei răceli, cum se întâmpla în perioada în care femeia nu era încă însărcinată.
– Cozi family organizer – o aplicație binevenită în orice familie. Pentru bunul mers al sarcinilor domestice, ai un calendar codat pe culori. Partea cea mai simplă este că ai nevoie de un singur cont pentru întreaga familie și o parolă la care să aibă acces toti membrii familiei. Nimic mai ușor, nu? Toți membrii familiei cu acces la cont vor vedea modificările din calendar pe măsură ce le faci. Pentru ca nimeni să nu rateze momentele importante din viața de familie, cum ar fi aniversări sau serbări, competiții, poți stabili alarme. Dacă ești adepta listelor de cumpărături, acum le poți lua cu tine în format electronic și pe măsură ce cumperi obiectele, le poți tăia de pe listă, iar restul membrilor vor observa ce mai trebuie cumpărat și ce nu.
– Încetarea oricărei activităţi fizice în sarcină este un îndemn periculos. Femeia însărcinată are în continuare nevoie de mişcare şi poate practica chiar şi un sport, atâta vreme cât nu există contraindicaţii din partea medicului. Este dovedit faptul că 30 de minute de activitate fizică moderată pe zi aduc beneficii deopotrivă femeii însărcinate şi fătului.
– Copii observă foarte rapid comportamentul adulţilor şi sunt suficient de inteligenţi încât să remarce atunci când aceştia greşesc. De altfel, modelul oferit de părinţi este principala sursă de inspiraţie pentru cel mic. Mai ales la nivel comportamental. Părinţii trebuie să le ofere celor mici credibilitate și să respecte, la rândul lor, regulile impuse în spațiul casei.