– În urma unui nou studiu, femeile sunt sfătuite ca, după o naștere, să aștepte între 12 și 18 luni până să rămână însărcinate din nou pentru a reduce posibilele riscuri asupra sănătății mamei și ale copilului. În momentul actual, Organizatia Mondiala a Sănătății recomandă un decalaj de 18-24 de luni între sarcini. (Medlife)
– În regiunea sudică a râului Tana din Kenya, fetele din comunitatea Oromo sunt logodite în ziua în care s-au născut. Părinții copiilor spun că tradiția le oferă siguranța unui viitor liniștit pentru fată și că ajuta la crearea unor relații puternice între familii și comunități, scrie BBC. (Hotnews)
– Ministerul Educației a publicat noi modele de subiecte pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională de clasa a VIII-a din 2019. Amintim că subiectele grilă nu vor fi aplicate anul acesta la cele două examene naționale, după cum a anunțat ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb. (EduPedu)
– Elevii de clasa a șasea din județul Sibiu nu au nici acum manuale, la aproape două luni de la începerea școlii, transmite publicația Turnul Sfatului, care citează un comunicat al Inspectoratului școlar județean. (EduPedu)
– Statul român pierde, în fiecare an, 2 miliarde de euro din cauză că nu integrează tinerii pe piaţa muncii. Asta în condiţiile în care unul din şase tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani (376.000 de persoane) nu sunt elevi sau studenţi şi nici nu lucrează. Cel puţin aşa arată datele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, care mai afirmă că soluţia la problemă este dezvoltarea învăţământului profesional. (Adevărul)
– Tinerii de liceu cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani sunt vulnerabili la fenomenul fake news, care a luat amploare în ultima perioadă şi că ei au nevoie de educaţie şi dezvoltarea gândirii critice, care să îi facă reţinuţi în a crede şi răspândi informaţii false. Acesta e şi scopul proiectului numit „Găina care a născut pui vii”, un proiect de media destinat liceenilor, iniţiat de Ana-Maria Diceanu, specialist în comunicarea de criză şi jurnalistul Tudor Muşat, alături de Şcoala de Valori&WizeGen. (Adevărul)
– Conform dailymail.co.uk, doar o oră pe zi petrecută în faţa telefoanelor și tabletelor afectează curiozitatea copiilor și adolescenților şi îi face să devină mai anxioşi şi depresivi. (EVZ)
Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/