Sfaturi pentru mame-protest al elevilor, la un liceu timișorean
– Aproape 300 de elevi de la la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timişoara au protestat, joi, faţă de noua conducere, care nu le permite să părăsească şcoala în pauze. Pe de altă parte, directorul unităţii spune că decizia a fost luată pentru siguranţa lor.(MEDIAFAX)
– Şcolarii din 10 judeţe, dintre care opt conduse de membri PSD, sunt lăsaţi fără lapte şi corn, deşi consiliile judeţene au obligaţia de a contracta firme pentru asigurarea derulării programului „Cornul şi laptele“, transmit reprezentanţii elevilor. Asta, în condiţiile în care unu din 10 copii din mediul rural merge la culcare flămând, iar 41,7% din copiii români se află în risc de sărăcie şi excluziune socială, potrivit datelor oficiale. (Adevărul)
– În ce domenii se vor face angajări în România și în Europa până în 2030. Prognoză utilă pentru elevi și părinții lor. Prognozele de angajare prezentate de SkillsPanorama arată că joburile din IT&C nu vor avea o expansiune, ci mai degrabă o stagnare până în anul 2030. Vor fi foarte căutați în schimb medicii și asistentele, plus personalul medical auxiliar. Profesioniștii din servicii vor fi cei mai căutați, potrivit sursei citate. (Edupedu)
– Zeci de părinţi din toată ţara, care au copii ce suferă de amiotrofie spinală, au protestat în faţa sediului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) ca să ceară medicamente pentru copiii lor.(Adevărul)
– Unul din zece elevi de liceu din Constanţa a experimentat cel puţin un drog, cel mai consumat fiind canabisul. Datele statistice arată că debutul consumului de droguri este în clasa a şaptea, mai ales în privinţa etnobotanicelor. (Antena3)
– ,,ABC-ul emoţiilor”, proiect de prevenire a consumului de droguri pentru copiii din clasa I. în anul şcolar 2018-2019, specialiştii ANA urmăresc, prin derularea acestui proiect la nivel naţional, dezvoltarea emoţională a elevilor din clasele I şi a II-a, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri pentru aproximativ 14.100 de copii, creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a unui număr de 28.200 de părinţi referitor la importanţa factorilor de risc şi de protecţie familiali legaţi de consumul de droguri, precum şi formarea unui număr de 705 de cadre didactice, în vederea implementării proiectului. (Adevărul)
– Înainte de a implementa o regulă, explică-i copilului tău de ce este necesară acea regulă şi cum îl poate ajuta să respecte acea regulă. Astfel, îi este mai uşor s-o accepte iar el devine un copil responsabil. (Cristina Iacob, psiholog format în Psihoterapie Adleriană, citată de Adevăril)
Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/