Revista Margot

Sfaturi pentru mame-liceeni și elevii de gimnaziu se pregătesc de teze

Image via Shutterstock

Dragi cititori, am dori să știm dacă rubrica Sfaturi pentru mame vă este utilă și dacă ați dori să includem în aceasta și alt gen de informații.

– Un grup de cinci copii pregătiți la Nextlab.tech au reușit performanța de a construi și programa un robot de tip line-follower cu care au participat la concursul internațional ROBOCHALLENGE 2018. În ciuda vârstei fragede, cei mici s-au descurcat excelent robotul lor fiind omologat și reușind să termine cu succes cursa. (Hotnews)

– Ca să stabilească ce costuri are o familie cu doi copii de vârste diferite, pentru a avea un trai decent, autorii unui studiu susținut de Fundația Friedrich Eberth Stiftung au elaborat o cercetare complexă în care au inclus, printre altele, prețurile pentru alimente și pentru îmbrăcăminte. Hainele unui copil pentru sezonul rece costă, în prețuri reale practicate de două mari centre comerciale de profil, peste 483 de lei pentru câte o pereche/o bucată din fiecare piesă de îmbrăcăminte, potrivit lucrării citate. (EduPedu)

– Elevii au intrat în a doua lună de școală, iar liceenii și elevii de gimnaziu se pregătesc și pentru teze. Ministerul Educației a stabilit că tezele din semestrul I se susțin până în data de 21 decembrie 2018, adică înainte de vacanța de iarnă. (Edupedu)

– Un ordin emis de Ministerul Sănătăţii în 1995 arată că un copil de 7-8 ani nu ar trebui să petreacă mai mult de patru ore şi 30 de minute pe zi pentru activităţi intelectuale. Totodată, elevii cu vârste între 9 şi10 ani nu ar trebui să depăşească cinci ore, iar cei între 11 şi 13 ani nu ar trebui să înveţe mai mult de şase ore. De asemenea, adolescenţii între 14 şi 15 ani sau de 16 -18 ani nu ar trebui să desfăşoare activităţi intectuale mai mult de şapte ore, respectiv opt ore. (Adevărul)

– O mamă riscă 20 de ani de închisoare, după ce și-a ascuns de toată lumea bebelușul, timp de 23 de luni, într-o cămăruță și în portbagajul mașinii. Copilul a rămas cu sechele permanente. Un “deficit funcțional până la 80%”, un “sindrom autistic cel mai probabil ireversibil”, a subliniat o expertiză de la jumătatea anului 2016, care a arătat că poate fi stabilită o legătură de cauzalitate cu relele tratamente suferite. (Hotnews)

– Aproape 11 milioane de copii sub vârsta de cinci ani vor deceda din cauza pneumoniei până în anul 2030, avertizează experții, citați de RTE.

– Lovirea copilului nu este numai ineficientă, ci poate chiar dăuna copilului pe termen lung, avertizează specialiști în sănătatea copilului. În rândul efectelor se numără „agresiune, abuzul de substanțe, comportament suicidal la maturitate”. (Learning English)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/