Sfaturi pentru mame-Internet wireless în 4.500 de școli
– Specialistii au descoperit, printr-un nou studiu, că ADN-ul persoanelor care suferă de depresie majoră este, biologic, mai bătrân decât ADN-ul persoanelor sănătoase cu aproximativ opt luni. Acest efect a fost mai vizibil în cazul persoanelor care au trecut prin traume în copilărie, cum ar fi violența, neglijare, sau abuz sexual, ADN-ul acestora fiind cu aproximativ un an mai mai în vârstă decât cel al persoanelor care nu au trecut prin astfel de experiențe, potrivit sciencedaily.com. (Medlife)
– Sistemul de educație are nevoie de personal, chiar și în aceste condiții, iar acolo unde nu sunt cadre didactice sau personal calificat, de multe ori directorii școlilor acoperă catedrele lipsă cu pensionari. Numărul profesorilor și personalului din gimnaziu cu vârsta peste 65 de ani, aflați conform legii la pensie, s-a dublat din 2013 până în 2016, potrivit Eurostat, scrie Edupedu. (Hotnews)
– Ministerul Educaţiei se pregăteşte să dea 45 de milioane de euro pentru a instala sisteme wi-fi în 4.500 de şcoli. (Știrile Pro-TV)
– Abandonul şcolar este un fenomen mai mult decât alarmant. Peste 30.000 de copii renunţa în fiecare an la şcoală, cei mai mulţi, din cauza sărăciei. (Știrile Pro-TV)
– O anchetă a început la o şcoală generală din Constanţa, unde un profesor de muzică este acuzat că a postat pe Facebook imagini din vestiarul fetelor, în timp ce acestea se schimbau. Plângerea a fost făcută chiar de conducerea unităţii de învăţământ. (Mediafax)
– S-a lansat programul „Investeşte în tine”. Începând cu 15 octombrie, tinerii între 16 şi 26 de ani pot contracta credite cu dobândă suportată de la bugetul de stat de până la 40.000 de lei. Sumele pot fi folosite pentru îmbunătăţirea pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate şi activităţi sportive. (Mediafax)
– În loc să investească substanţial în educaţia de la bază, respectiv în ciclul preşcolar, primar şi gimnazial, şi în pofida faptului că are cea mai ridicată rată de analfabetism funcţional din Uniunea Europeană (aproximativ 40%), România alocă mai mulţi bani pentru sistemul universitar. Cel puţin aşa arată un studiu recent, realizat de Societatea Academică din România (SAR). (Adevărul)
Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/