Rețetă de diversificare: Sos de mere
Mărul este un fruct valoros pentru cei mici, cu numeroase proprietăți benefice pentru sănătatea copiilor: contribuie la întărirea gingiilor și a oaselor, precum și la reducerea la jumătate a riscului de cancer. Acest fruct conține vitamine (A, C) și minerale (Calciu, Magneziu), esențiale dezvoltării bebelușului în primul an de viață. Pe măsură ce crește copilul, încercați să îi dați acestuia să mănânce cel puțin un măr pe zi. Atenție: merele păstrate mai mult timp își pierd din proprietăți.
Sosul de mere este delicios și se pregătește într-un timp relativ scurt. Atenție: se servește întotdeauna proaspăt. Aveți nevoie de două-trei mere (de preferabil cumpărate din piață, de la producători cunoscuți sau din producția proprie, pentru a fi siguri că fructele nu conțin substanțe chimice).
Cum se prepară sosul de mere
Spălați merele foarte bine. Substanțele cu care au fost stropiți merii rămân, adesea, pe coaja fructelor.
Curățați merele de coajă și apoi tăiați-le în bucăți foarte mici.
Puneți o oală cu apă la fiert și atunci când apa dă în clocot, adăugați bucățile de mere.
Verificați pemanent nivelul apei din vas și amestecați din când în când.
După ce bucățile de mere au devenit moi, scoateți-le cu grijă din vas, cu ajutorul unei site.
Puneți merele la scurs și apoi pasați-le cu ajutorul unei furculițe (puteți folosi și un blender).
În cazul în care piureul este prea gros, adăugați puțin din apa în care ați fiert merele.
La ce să fim atenți atunci când cumpărăm merele
Merele nu trebuie să fie lovite, tăiate, iar coaja trebuie să fie bine întinsă. Merele moi sau zemoase ar trebui consumate cât mai curând. Evitați să cumpărați mere gata ambalate în pungi, pentru că puteți găsi acolo și mere stricate.
În plus, evitați să păstrați merele în apropierea altor fructe sau legume pentru că acestea se pot coace sau strica mai repede. Dacă doriți să păstrați merele mai mult timp, păstrați-le la frigider, în pungi de plastic, perforate.