Primăvara este printre noi!
– Cine și-ar trimite copilul la școală cu un șofer oarecare, printr-o aplicație gen UBER? Un startup de transport în regim ride-sharing este folosit de părinți, în SUA, pentru a-și trimite copiii la școală în siguranță, iar acum a obținut o investiție de 40 de milioane de dolari de la BMW și alți investitori.
Startup-ul Zūm spune că a transportat 500.000 de elevi cu mașinile șoferilor parteneri, din 2015 până în prezent, în orașele în care operează, cum ar fi San Francisco, Los Angeles, San Diego, Dallas sau Chicago.
În plus față de aplicațiile de ridesharing prezente și în România, startupul american susține că are un sistem complex de selecție și control al șoferilor parteneri. Printre altele, firma îi amprentează pe șoferii care se înrolează în aplicație și le face verificări privind cazierul judiciar. De asemenea, șoferii trebuie să aibă vârsta minimă de 21 de ani, un permis auto „curat” și experiență în lucrul cu copiii. (Hotnews)
– Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat joi, la Bistriţa, că nu doreşte ca învăţătorii sau profesorii din ciclul primar să mai organizeze after school cu elevii de la clasă şi nici să le dea meditaţii acestora. (Agerpres)
– Prima clasă de învățământ în sistem dual în domeniul aerospațial din București va fi înfiinţată din această toamnă printr-un parteneriat între ROMAERO S.A. și Colegiul Tehnic de Aeronautică „Henri Coandă”. Începând cu anul școlar 2019-2020, elevii care au finalizat clasa a VIII-a și optează pentru un domeniu tehnic vor putea candida pentru unul dintre cele 14 locuri disponibile pentru calificarea profesională „Lăcătuș construcții structuri aeronave”. (Hotnews)
– Câștigul salarial mediu orar din învățământ era de 17,6 lei în luna noiembrie 2018 și de 23,6 lei pe oră în decembrie 2018. Datele apar în cel mai recent buletin statistic lunar al Institutului Național de Statistică. O comparație între salariile medii nete din acest sector și salariile medii brute arată că majorarea salariilor nete a fost la jumătate față de cea a salariilor medii brute. (EduPedu)
– Andronescu a spus, într-o conferinţă de presă, că noua lege a învăţământului va avea un capitol special dedicat copiilor cu CES.
Ministrul s-a întâlnit la Bistriţa cu reprezentanţii unei asociaţii care se ocupă cu terapia copiilor cu autism, iar apoi a spus că legea învăţământului va trebui să cuprindă un capitol dedicat copiilor cu cerinţe educaţionale speciale. (Mediafax)
– Notele de la simularea examenelor de Evaluare Națională și BAC 2019 pot să fie trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților. Decizia apare în ordinul care stabilește organizarea simulărilor anul acesta și pentru elevii de clasa a VII-a, ordin care a fost publicat în această dimineață în Monitorul Oficial. Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a vor susține peste 2 săptămâni simularea examenelor de Evaluare Națională 2019. (EduPedu)
– În pofida Brexit-ului, universităţile britanice vor studenţi români. Peste 30 de universităţi britanice şi alte câteva zeci din ţările nordice, Elveţia, Franţa, Germania, Austria, SUA şi Canada vin în weekend la târgul World Education Fair să-i convingă pe elevii români să-şi continue studiile în străinătate. (Adevărul)
Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.