Începem anul 2019 vorbind despre „mum-cations”, pentru a vă semnala importanța timpului vostru liber! Cu adevărat liber!
Știm că ți s-a întâmplat să mergi în vacanță și să te întorci mai obosită din aceasta.
„Mami, hai să mergem la bazin! De ce nu mai stăm pe plajă?Ce mâncăm la micul-dejun?” – sunt doar câteva din frazele pe care le auzi frecvent în așa-numitele concedii de odihnă.
De aceea ai să înțelegi de ce tot mai mulți psihologi le sugerează mamelor să plece în vacanțe alături de prieteni, chiar dacă acest lucru înseamnă să-i lase pe cei mici în grija cuiva din familie.
Mamele ar trebui să plece în „mum-cations” pentru a putea lua o pauză de la responsabilitățile domestice și de familie.
Potrivit psihologului Nava Silton, citat de site-ul NZ Herald, aceste vacanțe ar fi esențiale pentru starea de bine a mamelor, implicit și pentru copii.
„A fi mamă poate fi adeseori extrem de stresant, fie că este vorba de stresul financiar, de cel al organizării timpului, sau pur și simplu de cel acumulat pentru că faceți cât mai multe lucruri într-o perioadă scurtă de timp”, declară dr. Silton.
„Este extrem de important pentru mame să se revitalizeze și reîmprospăteze”, adaugă acesta.
Iar statisticile nu mint, din ce în ce mai mulți părinți fiind disperați după o scurtă vacanță ca la carte.
În 2017, trendul „honeyboomers” a început să ia amploare. „Honeyboomers” sunt părinți între 40 și 50 de ani care pleacă în vacanțe fără a-și lua și copiii cu ei.
Aproximativ 55% dintre „honeyboomers” mărturisesc că preferă să plece în vacanțe fără cei mici pentru a se putea odihni corespunzător.
Și nimeni nu ar trebui să-i condamne! A fi părinte este și așa destul de copleșitor, ce ar fi dacă am lua trenul, măcar o dată pe an, și am pleca chiar și pentru o singură zi până la Constanța sau la Sinaia, singure! Pentru că uneori câteva ore este tot ceea ce avem nevoie pentru a veni din nou acasă cu zâmbetul pe buze și a o lua de la capăt!