În așteptarea zăpezii, ține-i ocupați pe cei mici cu niște oameni de zăpadă care nu se topesc. V-am făcut curioși?
Crocant
Recunoaștem, acest om e din categoria celor cu viață scurtă. Asta pentru că e numai bun de mâncat și ușor de făcut. Ai nevoie de niște felii de măr, în formă de cercuri. Ochișorii îi poți forma din picături de ciocolată și mâinile din jeleuri râme.
Pufos și gustos
Tot un om de zăpadă bun de mâncat, dar ca fel principal. Prepară niște orez de sushi și formează biluțe din el. Clasicul nas va fi din bețișoare de morcov, iar ochișorii din semințe de susan negru sau negrilică. Dacă vrei să aibă și pălăriuță, o felie de castravete e perfectă.
Rece ca gheața
Ai nevoie de un borcan de 400 ml și un glob transparent. Umple-le cu vată. Borcanul va fi corpul, iar globul. Lipește nasturi pe borcan și cu un marker permanent, desenează gura și ochii pe glob. E musai să-i pui un fular la gât omulețului. Vine frigul.
Luminos (bec)
Pentru un om de zăpadă stilizat, pe care îl poți agăța undeva, ai nevoie de un simplu bec, niște sfoară, ceva aracet și sclipici sau vopsea acrilică. Partea cu filet va fi pălăria. Pentru a-l face cu adevărat interesant, tăvălește becul prin aracet și apoi „îmbracă-l” în sclipici. Ultimul pas este să lipești niște bulinuțe negre pe post de ochi și gură și niște crenguțe în loc de brațe.
Dacă nu vrei să te umpli de sclipici, sau ai un băiețel pe care ideea nu-l încântă, puteți vopsi becul cu vopsea acrilică albă. Nu uitați de fular!
Bonus!
Pentru acel moment când totuși își va face și zăpada apariția, uite o idee de om de zăpadă… neconvențional. În loc să-l construiți în picioare, lucru ce poate da uneori bătăi de cap, așezați-l orizontal. Îl puteți face să pară că stă pe un șezlong, la soare. Desenați-i ochelari de soare și e gata. Nu că-i amuzant?
Distracție plăcută!