MEN propune o nouă materie pentru elevi: ora pentru sănătate

– Un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM legat de problemele din învăţământul românesc arată că aproape 30% din români consideră ca elevii au o programă mult prea încărcată. (Adevărul)
– Contractele educaţionale, introduse în regulamentele interne la 3 licee de elită din judeţul Braşov, prin care părinţii erau obligaţi să-şi mute copiii la altă şcoală în cazul în care mediile acestora erau sub nota 8,50, sunt unanim caracterizate ca fiind ilegale de către experţii din sistem. Asociaţiile pătinţilor şi elevilor au cerut măsuri dure din partea ministerului Educaţiei în acest caz, susţinând că directorii liceelor au comis un abuz în serviciu. (Adevărul)
– Ministerul Educaţiei, unul dintre cei mai mari angajatori de la stat, care are 354.000 de salariaţi, primeşte un buget de 30,8 miliarde de lei în 2019, conform proiectului de buget publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe. Finanţarea alocată educaţiei anul acesta este cu 47%, adică 9,8 miliarde de lei, mai mare decât în anul 2019, acesta fiind ministerul cu cel mai mare buget al anului 2019. (Mediafax)
– Popularul medic Vasi Rădulescu a criticat propunerea anunţată de liderul PSD Liviu Dragnea de a acorda pentru copii, în masă, gratuitate pentru vitamina D. Acesta a scris pe contul său de Facebook că suplimentul nu este recomandat tuturor copiilor şi a întrebat retoric dacă nu se va ajunge la detox şi homeopate, alte subiecte preferate „de masă”.(Mediafax)
– Odată cu vacanţa, unii copii au lăsat ghiozdanele şi şi-au făcut bagajele pentru o săptămână în tabără. Staţiunile de la munte sunt pline de veselie. Elevii învaţă cum să se ferească de avalanşă, să facă igluuri şi să schieze. (Observator Tv)
– Până la data de 31 decembrie 2019, Ministerul Educației în colaborare cu Ministerul Sănătății va elabora o strategie pentru educația pentru sănătate și nutriție. Strategia va fi transpusă în planurile-cadru de învăţământ începând cu anul şcolar 2020 – 2021. (EVZ)
– Paza din şcoli este o adevărată partidă de ping-pong între asociaţiile de elevi şi administraţiile locale. În acest timp, mulţi părinţi scot bani din buzunar pentru a-şi şti copiii în siguranţă. (Adevărul)
Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.