– 30 de copii din Caracal alergaţi de jandarmi pentru că purtau veste galbene la un concurs de biciclete; jandarmii i-ar fi confundat pe micii competitori cu temuţii purtători ai vestelor galbene. (Mediafax)
– Elevii cer primăriei Capitalei să introducă transportul în comun gratuit pentru toți elevii, nu doar pentru cei din învățământul obligatoriu care se termină în clasa a X-a. “Considerăm că adoptarea hotărârii în forma actuală i-ar discrimina pe elevii din clasele a XI-a și a XII-a”, avertizează Asociația Elevilor din București și Ilfov. Elevii aduc aminte că la Cluj și la Brașov toți elevii beneficiază de transport gratuit, nu doar cei din primele 11 clase. (EduPedu)
– Universităţile cu o rată mică de angajare în rândul absolvenţilor ar putea fi penalizate cel târziu până în 2030. Cel puţin asta se va întâmpla dacă unul dintre cele două scenariii ale proiectului „România Educată“ va fi implementat de guvernanţi. (Adevărul)
– Potrivit unei propuneri legislative, de la 1 ianuarie 2019 copiii cu vârstă de până în doi ani ar putea primi o alocație lunară de 300 de lei, în timp ce alocația copiilor cu vârstă de 2-18 ani ar fi de 150 lei pe luna. (republikanews)
– Doar 7 din 100 de oameni care fac parte din populaţia activă a României urmează cursuri de formare sau alte forme de educaţie. Cifra plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană, următoarea clasată, Grecia, înregistrând o pondere mai mult decât dublă faţă de România a celor care urmează o formă de educaţie şi fac parte din populaţia activă, arată datele Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. (ZF)
– Copiii sunt fascinați de stimulii vizuali așa că un exercițiu de sporire a atenției care le va face plăcere este descrierea unei imagini colorate. Îi poți cere să îți arate diverse elemente în imagine sau chiar să descrie cu glas tare cât mai detaliat. Este un bun exercițiu și pentru dezvoltarea limbajului. Dacă piciul este prea mic sau pare că îl solicită prea mult exercițiul, aveți răbdare sau întrebați-l dacă puteți juca altceva sau alege o imagine mai simplă. Nu râdeți de greșelile sale sau de ezitări. (Margot)
– Mămicile nu ar trebui să renunțe la sport, oricât de ocupate ar fi. În cazul în care aveți un bebeluș energic, îl puteți implica în exercițiile pe care le faceți. Va fi o activitate care îl va amuza teribil pe cel mic. (Margot)