Bebe

Lista de cumpărături pentru bebe: ce este necesar și ce nu

Lista de cumpărături pentru bebe: ce este necesar și ce nu - RevistaMargot.ro

Dacă în primele luni, preocuparea mamei este către evoluția sarcinii, spre finalul acesteia, prezența bebelușului devine mai pregnantă. Părinții încep să se documenteze temeinic și să purceadă la cumpărături pentru bebe. Încep să întrebe colegi, prieteni, să culeagă informații și să facă liste cu lucruri necesare sau să primească aceste liste gata făcute de la cei care au mai trecut prin acest proces.

Listele sunt lungi și este firesc să te întrebi câte din acele lucruri sunt cu adevărat necesare. În cazul nostru așa a fost, pentru că lista sintetizată” primită de la o colegă era un Excell cu peste 120 de poziții. Țin`minte că m-am panicat atunci, pentru că mai aveam cam 5-6 săptămâni până să nasc și nu cumpărasem absolut nimic din lista aceea năucitoare.

Așa că am mers pe intuiție și am cumpărat ceea ce noi am considerat a fi lucruri necesare. În definitiv suntem țara unde găsim farmacii la fiecare colț de stradă. Așa că dacă ai o urgență, sunt multe locuri unde să găsești absolut orice îți trece prin cap, la orice oră, din zi sau din noapte. Plus, că nu trebuie cumpărate toate produsele o dată.

Așadar, care sunt produsele ce sunt absolut necesare pentru un bebeluș?

Lista reflectă o părerere strict personală și, ca orice listă poate suferi modificări sau adăugiri, în funcție de fiecare părinte în parte. Va fi împărțită în trei parți: prima cu produsele „must – have” (sau cele care sunt absolut necesare și pe care este bine să le ai la îndemână încă din prima zi a lui bebe), a doua cu produse „nice-to-have” (te poți lipsi de ele, dar unele îți vor ușura viața) și a treia cu produse „sunt-un-moft, mai-bine-le-primești-cadou”.

Lista de cumpărături pentru bebe: ce este necesar și ce nu - RevistaMargot.ro

sursa foto: Baby Prepping

Articole „must – have”

Scutece – textile sau normale, decideți voi, numai să aveți cantități, căci se vor consuma într-o clipă

Haine – câteva seturi pentru a nu spăla și călca în continuu. Țineți cont și de sezonul în care se naște cel mic, ca să le adaptați la temperatura din casă.

Body-urile vor fi de bază și, cel puțin pentru început, cele în șapte capse sunt cele mai practice. Overall-urile la fel sunt foarte utile.

Produse pentru baie – gel de duș, șampon etc. Din ingrediente cât mai naturale și prietenoase cu pielea bebelușului.

Produse pentru îngrijirea buricului – comprese sterile, Baneocin pudră sau alcool alb, în funcție de recomandarea medicului.

Cădiță – cât mai simplă, căci pentru cel mic nu prea contează dacă este cu suport, cu rățuște sau cu alte nebunii.

Vigantol

Coș, landou sau scoică pentru deplasări cu mașina – indiferent de alegere, asigurați-vă că sunt potrivite încă de la naștere și că pot fi bine fixate în mașină, pentru siguranță maximă.

– În funcție de anotimp, veți avea nevoie de un set de haine mai groase pentru momentul ieșirii din maternitate – dacă nașteți vara și este foarte cald, un overall sau body sunt mai mult decât suficiente.

Sistem de purtare ce poate fi utilizat din primele zile ale lui bebe – sunt produse scumpe, așa că merită o documentare serioasă în prealabil.

Biberoane, tetine, lapte praf – desigur, pusul la sân al copilului din primele momente de viață este extrem de important, la fel și alăptatul.

Însă în cazul în care lactația nu este pe deplin instalată, în primele zile de viață s-ar putea să aveți nevoie să suplimentați mesele bebelușului cu lapte praf, urmând ca treptat, suplimentele să fie eliminate. În cazul în care, din varii motive, nu puteți să alăptați sau nu doriți acest lucru, un sterilizator de biberoane vă va fi foarte util.

Lista de cumpărături pentru bebe: ce este necesar și ce nu - RevistaMargot.ro

sursa foto: etsy.com

Articole nice-to-have

Cărucior – l-am pus în această categorie pentru că poate fi cumpărat și după nașterea lui bebe. Eventual, testați mai multe modele înainte și vedeți care vi se pare mai ușor de manevrat. Puteți avea surpriza, cum a fost și în cazul nostru, ca bebe să nu accepte acest mijloc de transport și atunci investiția să fie complet inutilă.

Pătuț – în primele zile, copilul poate dormi liniștit în patul părinților. Vedeți dacă acest aranjament vă convine, iar mai apoi puteți achiziționa și patul celui mic. Extrem de importantă este salteaua, mai importantă chiar decât patul în sine. Este bine de știut că o saltea de calitate poate costa mai mult decât patul.

– Termometru pentru cadă

Cremă pentru scutec – am respectat indicațiile pediatrei și am folosit crema doar când cea mică era iritată și nu după fiecare schimbare de scutec.

Ca idee, cred că a avut două iritații în cei trei ani în care a purtat scutece.

Cântar – l-am trecut în această categorie pentru că în primele luni se recomandă vizite lunare la pediatru, iar bebe poate fi cântărit atunci.

Lista de cumpărături pentru bebe: ce este necesar și ce nu - RevistaMargot.ro

sursa foto: WordPress

Articole de tipul : „sunt un moft, mai bine le primești cadou”

Carusel musical pentru pătuț

Monitor pentru bebe – nu cred că există riscul să nu auziți bebelușul când plânge, cel puțin într-un apartament de bloc.

Dacă vorbim de spații mai mari, atunci treceți monitorul pe lista de cumpărături imediate.

Balansoar pentru bebe

Masă de înfășat – bebe poate fi schimbat de scutec și pe pat

Suport pentru cădiță – nu am văzut vreun suport care să fie suficient de stabil, încât să mă convingă

Coș de gunoi pentru scutece

 

sursa foto: Bored Panda

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.