Îți place cel mai bun amic al copilului tău dar nu și părinții acestuia?
Una dintre cele mai grele meserii din lume este meseria de părinte!
Să fii părinte….îți ocupă tot timpul!
Orice părinte se gândește la ce-i mai bun pentru puiul său. Și pentru a-l vedea împlinit, face uneori o mulțime de sacrificii și compromisuri.
Uneori, alegerile pe care micuțul le face nu sunt tocmai potrivite și nu se suprapun cu ceea ce considerăm noi că ar fi bine pentru el. O mare problemă o pune anturajul din care acesta face parte. Așa zisa „gașca de prieteni buni” în compania căreia copilul tău își petrece o mare parte din timp.
Să îl vezi înconjurat de prieteni este o mare mulțumire. Asta denotă faptul că micuțul tău știe să se facă plăcut celorlalți, că este sociabil și comunicativ.
Dar, ce faci atunci când copilul tău are un prieten foarte bun și o dată cu el vin la pachet și părinții acestuia, care de multe ori, nu sunt tocmai o companie plăcută? Cum procedezi în cazul acesta? Îi interzici copilului să se mai vadă cu cel mai bun prieten? Nu…bineînțeles! Acest lucru l-ar înverșuna mai mult, ar putea duce la schimbarea relației voastre și chiar să îl determine pe cel mic să recurgă la minciuni.
Ei bine, iată câteva sfaturi de care să ții cont atunci când te confrunți cu o astfel de problemă. Nu te stresa prea tare, se găsesc întotdeauna pretexte pentru a-i ține la distanță pe nepoftiți.
Trebuie să ții seama de faptul că nu este musai să legi o relație de prietenie cu ceilalți părinți.
Când sunt micuți, copiii se atașează repede, leagă prietenii, dar nu de lungă durată.
Deci, nu trebuie să te implici prea mult în relațiile inter-parentale în primii ani de grădiniță. O mică ceartă între prichindei, se rezolvă de la sine sau cu o simplă întrevedere părinte-educator-părinte. Iar, când nu se rezolvă pe cale amiabilă, e foarte probabil ca a doua zi să ţi-l prezinte pe „noul său cel mai bun prieten”.
Cel mai ușor este atunci când copilul tău este popular și înconjurat de o mulțime de prieteni.
Astfel, este mult mai simplu să te concentrezi asupra prietenilor și a părinților acestora, care ți-au făcut o impresie bună. Atâta timp cât prietenia dintre copii este constructivă și nu îl influențează în mod negativ pe micuțul tău, merită să acorzi o șansă și părinților acestuia!
În orice caz, când puiul tău va crește mare, va ști el singur să își aleagă prietenii. Rare sunt prieteniile care rezistă timpului și distanței. Puțini vor rămâne în viața lui, mulți vor pleca, important este să știe să și-i aleagă pe cei mai devotați și pe cei adevărați! Ceea ce trebuie să realizeze este faptul că tu-părintele lui, vei rămâne cel mai de încredere prieten.
Mult succes!