Generaţia Z intră pe piaţa muncii, cu o mentalitate orientată spre tehnologie
– Membrii generaţiei Z au competenţe tehnice, dar sunt preocupaţi că nu au abilităţile sociale necesare şi îşi doresc mai multă interacţiune umană, opt din 10 se văd lucrând în tehnologie, arată un studiu comandat de Dell Technologies.
Generaţia Z intră pe piaţa muncii, aducând o mentalitate orientată spre tehnologie, care va propulsa companiile şi mai departe în era digitală, dar, în acelaşi timp, având potenţialul de a adânci falia dintre cele cinci generaţii de la locul de muncă. Conform studiului global comandat de Dell Technologies, membrii generaţiei Z, adică cei născuţi după 1996, posedă o înţelegere profundă şi universală a tehnologiei şi a potenţialului său de a transforma modul în care muncim şi trăim. (Mediafax)
– Proiectul “România educată”, anunțat de președintele Klaus Iohannis la preluarea mandatului, în 2015, va fi lansat în 5 decembrie, potrivit consilierului de stat Ligia Deca. Ea a spus că una dintre propuneri vizează standardizarea evaluărilor, astfel încât acestea să nu mai poată fi folosite ca “o pedeapsă”. (Hotnews)
– O banală reparație la acoperișul unei școli se poate transforma în România într-un adevărat război de uzură. Este și cazul Colegiului Național Gheorghe Șincai din București, unde de câțiva ani directoarea Silvia Muşătoiu se luptă cu reprezentanții Primăriei Sectorului 4 pentru a avea o clădire funcțională și sigură. Și asta pentru că reparațiile, fie și ele de urgență, explică directoarea, sunt considerate de primărie modernizare, care durează mai mult și implică și costuri mai mari. Astfel s-a ajuns în situația în care, de exemplu, când țiglele de pe acoperiș au început să cadă, soluția găsită a fost instalarea unor schele, și nu pentru că ar fi început repararea, ci pentru protecție. Legea nu permite şcolii să rezolve ea problemele când apar, acestea fiind de competența primăriei. (Hotnews)
– Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat modelele de subiecte pentru Evaluarea Naţională a elevilor din clasa a II-a, care va avea loc în luna mai 2019. Aceştia vor susţine testul la Matematică şi Limba Română, iar subiectele postate au fost rezolvate de elevi în 2014, respectiv 2013.
Notele de la Evaluarea Naţională pentru clasa a II-a nu se vor face publice şi nici nu se vor trece în catalog, însă părinţii pot discuta cu învăţătoarea pentru a afla nivelul de cunoştinţe al elevului. (HotnewS)
– Părinții au intrat în febra cadourilor pentru educatoare. (EduPedu)
– Procentul studenților români care învață la facultățile din România, aflați în ciclul I, învățământ universitar de licență, care plătesc taxe la facultate este de 37,5%, potrivit celui mai recent raport ”National Student Fee and Support Systems in European Higher Education – 2018/19”. Pe de altă parte, dintre cei aflați la master, 25% sunt la studii cu taxă, arată datele Eurydice. (EduPedu)
– Potrivit unui studiu publicat în revista Pediatrics, copiii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de luni, care au avut parte de un număr mai mare de “conversații” cu părinții, au avut, în timp, o înțelegere verbală și un vocabular mai dezvoltat.
În plus, discuțiile cu copiii mici au putut prezice până la o variație pozitivă de 27% a IQ-urilor lor când au trecut de 10 ani. (EduPedu)
Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/