Revista Margot

Facebook ia în considerare luarea unor măsuri pentru limitarea postărilor antivaccin

Image via Pixabay/Rawpixel

– Ministerul Educației transmite duminică seara un comunicat menit să clarifice poziția ministrului Ecaterina Andronescu cu privire la integrarea copiilor cu nevoi speciale în sistemul învățământului public de masă. Ministerul insistă că nu se intenționează organizarea unor clase separate, numai cu elevi cu cerințe educaționale speciale, și spune că declarațiile anterioare ale ministrului educației făceau referire tocmai la necesitatea de a aloca suplimentar profesori de sprijin copiilor cu dificultăți de învățare. (Hotnews)

– „Ideea” doamnei ministru de a înființa clase speciale în învățământul de masă, deși are aparent la bază intenții bune – ”Adică aş vrea: ca şi lor, celor integraţi în şcolile de masă, să le putem asigura profesori de sprijin”- denotă lipsa de cunoștințe în ce privește legislația din domeniul educației și în realitate e emisă nu în interesul elevilor ci pentru că doamna ministru simte că prin prezența copiilor cu cerințe educative speciale în învățământul de masă ”creăm dificultăţi la profesori”, conform unui comnicat al Asociației Autism Europa – Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț. (Hotnews)

– În România anilor 2019 o fetiţă de doar 5 ani care suferă de autism a fost ascunsă de educatoarea sa pentru ca la inspecţie să „iasă bine”, iar unui părinte al cărui copil suferă de ADHD i s-a spus să-şi ia handicapatul şi să plece acasă. „Dascăli care în loc să îi înveţe pe copii iubirea… le predau ura şi batjocura”, reclamă părinţii. (Adevărul)

– Conducerea Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade”, din Satu Mare, declanşează o anchetă după ce, pe facebook, a fost postată o filmare cu mai mulţi elevi care se bat cu pumnii şi picioarele atât în incinta unităţii, cât şi în afara acesteia. (Mediafax)

– Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru „Adevărul” că inclină să susţină propunerea elevilor de modificare a structurii anului şcolar, astfel încât, anul viitor şcoala să înceapă mai devreme, pe 9 septembrie, dar şi să se încheie mai devreme cu o săptămână. Sindicatele profesorilor cer în continuare dezbateri, susţinând că cele două semetre sunt dezechilibrate, fapt ce îi dezavantejează pe elevi. (Adevărul)

– Aproape 3 din zece copii declară că părinții au publicat informații despre ei pe internet fără să îi întrebe în prealabil dacă sunt de acord cu acest lucru. 17% declară că profesorii au făcut același lucru. Asta arată studiul ”Acces, utilizări, riscuri și oportunități ale internetului pentru copiii din România” făcut de Platforma DigiLiv-REI. (EduPedu)

– Platformele de social media, precum Facebook, sunt presate de congresmanul American Adam Schiff să adopte măsuri serioase împotriva propagandei antivaccinare, informează The Guardian.

„Algoritmii care controlează aceste servicii nu sunt construite să facă distincția dintre informația de calitate și cea care dezinformează sau induce în eroare, iar consecințele acestui lucru sunt îngrijorătoare în privința unor chestiuni de sănătate publică”, declară Schiff.

„Sunt îngrijorat de raportul care a relevat faptul că Facebook acceptă plata pentru reclame care conțin dezinformări deliberate în privința vaccinurilor”, adaugă acesta.

 

 

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.

 

 

 

Image via Pixabay/Rawpixel