Diversificare: Piure de năut, banana și dovleac
O rețetă foarte simplă pentru un bebeluș de peste zece luni este piureul de năut cu banana și dovleac.
Năutul este considerat unul dintre primele 10 alimente foarte sănătoase pentru bebeluși. Se comercializează cel mai adesea uscat, ori la conservă. Când cumpărați năutul uscat, trebuie să urmăriți ca acesta să nu dea semne de umezeală și nici să nu conțină insecte.
Dovleacul poate fi introdus în alimentația bebelușului între 6-8 luni neavând riscuri alergenice. Este o sursă execelentă de beta caroten.
Banana are textura cea mai cremoasă dintre fructe, are un gust bun și este ușor acceptată de bebeluși. Riscul de alergii este aproape zero, fiind un fruct cu o multime de nutrienți necesari creșterii și dezvoltării organismului.
De ce aveți nevoie:
două linguri de dovleac copt
două linguri de năut fiert
o jumătate de banană
Cum se prepară:
Spălați o bucată de dovleac, îndepărtați coaja și taiați-l în feliuțe subțiri.
Așezați feliile de dovleac pe o tavă, pe care o introduceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Între timp, puneți la fiert, într-un vas cu apă, două linguri de năut.
După ce doveacul s-a copt, iar năutul s-a fiert, blenduiți foarte bine ingredientele până când s-a obținut un amestec consistent.
Adăugați, apoi, banana și blenduiți din nou. În cazul în care conținutul este prea gros, adăugați o linguriță sau două din apa în care ați fiert năutul.
Nu-i așa că bebele se topește după această rețetă?