Desert sănătos: Căpșuni cu frișcă din caju
Unul dintre cele mai savuroase deserturi de primavăra este cel cu căpșuni, la care se adaugă frișcă fără zahăr, preparată din caju, lămâie și miere. Este un fel de mâncare sănătos și delicios, adorat de foarte mulți copii.
Căpșunile au efecte foarte bune asupra organismului. Ele au fost plantate în Franța și au fost folosite, din cele mai vechi timpuri, pentru tratarea mai multor boli: contribuie la reducerea colesterolului, au efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv, reminalizant, alcalinizant al sângelui.
Combinația dintre miere și lămâie este foarte benefică pentru copii, contribuind la creșterea sistemului imunitar, iar caju ajută la întărirea sistemului cardiovascular și prevenirea bolilor cardiovasculare.
Așadar, toate aceste ingredient sunt foarte sănătoase, cu multiple beneficii pentru micuți.
Prepararea acestei rețete este foarte simplă și rapidă. De ce aveți nevoie:
· 500 gr căpșuni
· 300 ml. apă
· 50 g. miere
· zeama de la o jumătate de lămâie
· 500 gr. caju
· două linguri de unt de cocos (opțional)
Într-un blender, se pun mierea, sucul de lamâie, caju, untul de cocos și apa și se amestecă până devin o cremă fină, ca frișca.
Separat, căpșunile se spală, se curăță de codițe și se feliază.
Desertul se ornează cu grijă, într-o cupă se alternează straturi de căpșuni feliate și frișcă.
La final, puteți să așezați o umbreluță decorativă ori un steguleț, cei mici vor fi foarte încântați.