– Elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a cu deficienţe de auz, de vedere, cu tulburare de spectru autist şi tulburări specifice de învăţare vor anunţa, în scris, înainte de examenele naţionale, modalitatea prin care vor să primescă subiectele.
Potrivit procedurii de asigurare a condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere/deficiențe de auz/tulburare de spectru autist/tulburări specifice de învățare care susțin examenele naționale în anul 2019, elevii vor trimite comisiei din centrul de examen dacă vor subiectele în scriere obişnuită, scriere obişnuită cu litere mărite, scriere braille sau profesor asistent pentru citirea subiectelor. (Hotnews)
– Conform raportului Asociaţiei Telefonul Copilului, cele mai multe cazuri (56,52 %) provin din mediul rural, urmat de urban cu 29,96, în timp ce 13,52 la sută dintre apelanţi nu au oferit detalii despre acest aspect. Victimele bullying-ului au fost în proporţie de 51,86% băieţi şi 48,14% fete. În acelaşi timp, aproape 63% dintre copiii supuşi abuzurilor provin din familii normale, 51% din familii monoparentale, familii extinse şi familii adoptatoare, iar 2% din centrele de plasament. (Jurnalul Antena 3)
– Cursurile de dezvoltare personală sunt noul trend printre părinţi. Adulţii vor să îi înveţe pe copii să fie antreprenori de mici, iar pentru asta au nevoie, în primul rând, de inteligenţă emoţională. Specialiştii spun că cel mai bun mod de a o dobândi sunt atelierele creative. (Observator TV)
– Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), structura reprezentativă a elevilor din România susţine că este necesar ca relaţia profesor-elev-părinte să fie analizată şi să fie propuse soluţii. Iniţiativa reprezentanţior CNE vine ca răspuns la acţiunea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, care doreşte urgentarea aprobării proiectului de lege care prevede că profesorii să aibă statutul de ”autoritate publică”. (Adevărul)
– Prima etapă din 2019 pentru înscrierea în învăţămâtul primar începe între 4 şi 22 martie 2019, arată Ministerul Educaţiei Naţionale.
Cea de-a doua etapă de înscriere în învăţământul primar urmează a se desfăşura între 2 şi 8 aprilie. În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2019 inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de şase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv pot fi înscrişi în învăţământul primar dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. (Adevărul)
– Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, vineri, la Buzău, că toate şcolile postliceale sanitare din ţară vor face obiectul unor ample verificări. Inspecţiile vin după ce ministerul de resort ar fi fost sesizat de autorităţile din Suedia despre descoperirea unei diplome care nu ar fi fost adevărată. (Adevărul)
Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/.