Cum să te bucuri de o cină în oraș, alături de cel mic
Când ai un copil micuț, o cină în oraș ar putea fi o adevărată aventură.
Totuși, dacă părinții se înarmează cu răbdare și țin cont de câteva lucruri simple, această ieșire ar putea fi una cât se poate de plăcută.
Cum să te bucuri de o ieșire la restaurant, alături de cei mici?
Psihologii au mai multe sfaturi pentru câteva ore, la masă, foarte reușite.
Sunt câteva lucruri de care părinții ar trebui să țină cont, atunci când ies cu cel mic la restaurant, și anume:
- Vârsta copilului
- Starea sa de spirit;
- Cât este de energic
Înainte de a ieși cu copilul la un restaurant, ar trebui să faceți ieșiri mai mici, de scurtă durată.
De asemenea, în funcție de vârsta și de nivelul de înțelegere a micuțului, ar trebui să îi explicați ce se va întâmpla în locul în care urmează să ajungeți.
În acest fel, el va știi la ce se să aștepte și va fi, în același timp, foarte curios.
Puteți simula o cină cu prietenii și acasă: invitați câțiva musafiri, atmosfera va fi similara celei de la restaurant, iar copilul se va familiariza mai ușor.
Dacă cel mic are până într-un an, cel mai probabil, situația este simplă.
· Bebelușul poate să stea lipit de mamă, în wrap și de multe ori doarme.
· Trebuie să alegeți un loc care să fie prietenos cu cel mic. Restaurantul ar trebui să aibă spațiu delimitat de nefumători. Să fie aerisit și luminos. Să ofere un scaun de masă special pentru copii și să fie mai informal.
· Luați în considerare și atitudinea micuțului dumneavoastră. De multe ori, acesta ar putea chicoti ori i-ar putea deranja pe ceilalți clienți ai restaurantului. Tocmai de aceea ar trebui să alegeți un loc mai intim și mai puțin pretențios. În situația în care face rezervarea telefonic, înainte de a ajunge la restaurant, ar trebui să cereți detalii despre acest loc. Anunțați, de asemenea, personalul că veți fi însoțiți de un bebeluș.
· Trebuie să vă asigurați că aveți mâncare de acasă, pentru cel mic. De cele mai multe ori, în meniurile restaurantelor nu se regăsesc feluri de mâncare pentru bebeluși.
· Totodată, ar fi bine să îi schimbați scutecul înainte de a-l pune la masă. Acest lucru este valabil și la restaurant cât și acasă. Mulți bebeluși își pierd interesul pentru mâncare dacă nu sunt schimbați înainte de masă.
Când cel mic are vârsta cuprinsă între unu și doi anișori, trebuie să planificați din timp această ieșire.
· Se recomandă să ieșiți la restaurant atunci când copilul este foarte odihnit.
· Dacă ajungeți la restaurant fără ca cel mic să se odihnească suficient. Este posibil ca acesta să fie nervos, neascultător și mârâit. Așadar, copilul nu trebuie să fie obosit, pentru că devine irascibil.
· Atunci când alegeți restaurantul, căutați unul care să ofere alimente sănătoase în meniu. Se poate ca micuțul să vrea să guste din mâncarea pe care o comandați. Tocmai de aceea, trebuie să vă asigurați că mâncarea este una foarte bună și potrivită pentru copil.
· Luați în calcul faptul că este posibil să alergați printre mese, după cel mic. La această vârsta, copilul este foarte energic. Sunt anumite localuri în interiorul cărora sunt amenajate locuri de joacă pentru copii, fie în interior, fie în aer liber. Înainte de a vă așeza la masă, inspectați cu atenție locul de joacă, astfel încât să fiți convinși că cel mic este in deplină siguranță.
· De asemenea, trebuie să nu uitați că și în restaurant, pot avea loc oricând accidente. Se recomandă ca micuțul să stea într-un loc departe de traseul ospătarilor care, de multe ori, duc în mâini diferite feluri de mâncare fierbinte. De asemenea, mutați din preajma copilui tacâmurile sau paharele.
Când ieșiți la un restaurant cu un copil mai mare de trei ani, trebuie să luați în calcul mai multe aspecte:
Ar fi indicat să îi aduceți celui mic și o jucărie, astfel încât să nu se plictisească. Chiar și oamenii mari se plictisesc, nu-i așa?
Psihologii nu recomandă părinților să le ofere celor mici telefoanele mobile pentru a se juca, eventual o tabletă, cu toate că sunt numeroase cazuri când cei mici le folosesc, până când mâncarea este gata.
· În situația în care copilul se plictisește și nu mai are răbdare, puteți să ieșiți afară să vă plimbați puțin, să vă uitați la mașinile care trec pe stradă sau la orice altceva vă atrage atenția.
· O idee foarte bună ar fi să ieșiti cu prieteni care au la rândul lor copii, pentru ca cei mici să se poată juca împreună sau să aibă un partener de discuție la masă.
· Cel mai bun moment pentru a ieși cu un copil la restaurant este cât mai aproape de ora lui de masă. Este o idee bună să mergeți la un local atunci când acesta nu e foarte aglomerat, de preferabil în zilele săptămânii sau cu o oră înainte de aglomerația specifică orelor de prânz ori serii.
· Evitați momentele aglomerate, astfel încât copilul să se poată desfășura în voie, fără să deranjeze alte persoane. Când sunt mulți clienți, personalul restaurantului va fi mai ocupat și există riscul să dureze mai mult timp până se ia comanda sau se aduce mâncarea
· Atunci când comandați, țineți cont de faptul că unii copii mănâncă o porție întreagă, (din meniul pentru copii), alții nu. Lucrurile se complică atunci când la masă sunt doi sau poate mai mulți copii. Ei ar trebui să mănânce toți, în același timp.
Recomandare: dacă v-ați dorit o ieșire relaxantă cu copilul la un restaurant, iar lucrurile au stat cu totul altfel, nu trebuie să vă enervați, să vă descurajați și nici să intrați în panică. Cu tact și răbdare, situația unei ieșiri în oraș se va îmbunătății. Trebuie doar sa mai exersati puțin.
Ceaiul de la ora cinci, sursa foto: Pinterest