Fertilitate

Creșterea fertilității, în mod natural

Creșterea fertilității în mod natural - RevistaMargot.ro

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment foarte important în viață. Foarte mulți oameni își doresc cu nerăbdare acest lucru. Există însă și situații în care copilul se lasă așteptat. Primul lucru pe care ar trebui să îl faceți atunci când nu reușiți să rămâneți însărcinată este să mergeți, alături de partener, la medic. Trecerea timpului nu rezolvă deloc problema și, în plus, înaintarea în vârsta scade șansele de a avea un copil. De asemenea, trebuie luate în calcul și o serie de tratamente naturiste, care duc la creșterea fertilității.

Științific, infertilitatea este definită drept incapacitatea unui cuplu de vârstă fertilă, cu o viață sexuală normală și fără a folosi metode de contracepție de a avea un copil, după un an de încercări. Din păcate, în ultimii ani, infertilitatea afectează tot mai multe cupluri. Procentual, factorul feminin este implicat în proporție de 50%, iar cel masculin, în proporție de 30-40%.

Cauzele infertilității sunt multiple, de la poluare sau stres, la amânarea concepției până la o vârstă din ce în ce mai înaintată.

În cazul în care analizele nu indică probleme, țineți cont și de activitatea sexuală. Atunci când doresc un copil, multe cupluri tind să au o activitate sexuală foarte intensă. Medicii recomandă, totuși, o pauză de câteva zile, de exemplu, spermatozii se refac la calitatea maximă după șapte zile de la ejaculare.

Diagnosticul de infertilitate este greu de acceptat și merită tot efortul din lume pentru a-l învinge. Vă prezentăm mai jos câteva metode naturale de creștere a fertilității. Atenție! Înainte de a apela la orice tip de tratament, trebuie să consultați medicul.

1. Brânca ursului

Brânca ursului (Heracleum sphondilyum) este un bun revitalizant pentru întreg organismul.

Este cunoscută ca fiind „ginsengul românesc”.

De mii de ani, sunt recunsocute efectele acestei plante în ceea ce privește infertilitatea, insuficiență ovariană sau tulburări ale ciclului.

Această plantă contribuie la normalizarea activităţii secretorii a glandelor sexuale atât la bărbaţi cât şi la femei, la creșterea vitalităţii şi a tonusului organismului, precum și la reducerea oboselii și surmenajului.

Forumurile de discuții de pe internet abundă de mămici fericite, care spun că au reușit să rămână însărcinate, în urma administrării acestui tratament.

Cum se adminstrează tratamentul cu brânca ursului, pentru creșterea fertilității

În ultima zi de ciclu, se iau patru-șase comprimate de brânca ursului. Se continuă administrarea lor până în ziua ovulației. Este important să știți exact ziua în care aveți ovulație, foarte folositoare sunt și testele de ovulație, pe care le puteți cumpăra de la farmacie. Este indicat să nu se continue tratamentul și după ovulație, pentru a nu pune în pericol eventualul embrion format.

În cazul în care, timp de șase luni, tratamentul cu comprimate nu dă rezultate, puteți încerca varianta cu tinctură de brânca ursului. În acest caz, se iau două lingurițe de tinctură, diluate în apă, de trei ori pe zi. Tratamentul se începe din ultima zi de menstruație și se continuă până la ovulație.

Creșterea fertilității în mod natural - RevistaMargot.ro

sursa foto: Pinterest

2. Extractul de mlădițe de zmeur

Folosirea mlădiţelor tinere de zmeur în tratamentele naturiste poartă denumirea de gemoterapie. Gemoterapia este ramură a medicinei care se bazează pe virtuţile terapeutice ale substanţelor conţinute asupra sănătăţii femeii.

Extractul de mlădițe de zmeur este foarte eficient în tratarea infertilității, mai ales în cazul femeilor care au ovare micropolichistice sau polichistice. Are acțiune de reglare hormonală, antispastică uterină și echilibrează axa hipotalamo-hipofizo-ovariană.

De asemenea, extractul de zmeur ajută la reglarea menstruației. Mlădiţele de zmeur sunt o sursă bogată de fitoestrogeni, substanţe care ajută la reglarea nivelului progesteronului şi la stimularea funcţiei ovariene.

Cum se administrează extractul de zmeur, pentru creșterea fertilității

Extractul din mlădițe de zmeur se poate procura de la plafar sub formă de tinctura sau de ceai. Consumul extractului de mlădite de zmeură se face strict conform prospectului produsului – câte 1 ml de tinctură, diluat în 100 ml de apă sau ceai (jumătate de pahar). Tratamentul se ia de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Creșterea fertilității în mod natural - RevistaMargot.ro

sursa foto: Pinterest

3. Năpraznicul

Este o plantă de dimensiuni mici, folosită în Franţa, în urmă cu aproximativ 1.000 de ani, de un călugăr care locuia într-o mănăstire.

De aceea, planta mai poartă şi numele de „iarba Sfântului Robert”. Năpraznicul este o plantă foarte bogată in fitohormoni, in special in fitoprogesteron, dar și în oligoelemente care au efecte pozitive asupra fertilității. Are multiple beneficii, în special pentru creșterea fertilității la femei, dar și la bărbați.

Această plantă are un rol foarte important în stimularea hormonilor sexuali (la femei, dar și la bărbați), creșterea fluxului sanguin in organele gentitale, creșterea mobilității spermatozoizilor, reglării ciclului menstrual și stimulării ovulației.

Cum se administrează năprasnicul în trararea infertilității

Ceaiul de năpraznic se prepară diferit de un ceai obișnuit. Astfel, se pun de seara 2 lingurite de năpraznic in 0,5 l de apă plata rece, iar dimineata se strecoară. Peste planta strecurată se toarnă 0,5 l apa clocotită, se mai lasă la fiert 1-2 minute și se strecoară din nou. Când se răcește, ceaiul cald se amestecă cu ceaiul rece, făcut din timpul serii și se împarte în 4 părți egale.

Cele 4 căni de ceai de năpraznic se beau înghițitură cu înghițitură, înainte de masă, pe stomacul gol (dimineața, la prânz, după-amiaza și seara, la culcare). Rezultatele apar după minim trei luni.

Atenție! Ceaiul de năpraznic nu este indicat bărbaților care suferă de prostată.

Creșterea fertilității în mod natural - RevistaMargot.ro

sursa foto: Pinterest

 

4. Propolisul

Este un produs care are beneficii miraculoase asupra organismului uman. Propolisul creste libidoul și reactivează funcțiile sexuale.

Este benefic în tratamentul infertilitatii și al sterilitpții atât la femei, cât și la bărbați. În cazul femeilor, propolisul este foarte bun pentru tratarea endometriozei, una dintre cauzele infertilității. De altfel, propolisul are numeroase beneficii dacă ar fi utilizat pe timpul sarcinii: reglează sistemul imunitar și reduce riscul de avort spontan cauzat de reacții imune la copil (atacul sistemului imunitar asupra spermei, sarcini toxice, etc).

O cantitate de 500 de mg de propolis administrat de două ori pe zi a fost suficient pentru a crește rata de success în concepție – arată un studiu realizat de Enciclopedia remediilor naturale. Femeile care au consumat zilnic extract de propolis, au avut şanse mult mai mari de a rămâne însărcinate şi de a duce sarcina până la capăt fără probleme.

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.