Sănătate

Ce trebuie să ştim despre pernele anticolici

Ce trebuie să ştim despre pernele anticolici - RevistaMargot.ro

Când ai un bebeluş care suferă de colici, orice remediu este binevenit. Desigur, cu condiţia să fie sigur pentru micuţ şi uşor de utilizat. Printre soluţiile anticolici care îndeplinesc această condiţie se numără şi pernele umplute cu anumite tipuri de sâmburi sau seminţe.

Denumite generic „perne anticolici” (deşi pot fi folosite şi pentru alte afecţiuni), acestea permit valorificarea efectului antispastic al căldurii locale.

În general, sunt perne de dimensiuni mici (în jur de 10-15 cm lăţime) care conţin între 100 şi 350 de grame de sâmburi sau seminţe. După încălzire la cuptorul normal sau la cel cu microunde, aceste perniţe pot fi aplicate pe burtica bebeluşului pentru a-i calma durerile.

La ora actuală, pe piaţă sunt disponibile perniţe anticolici cu o multitudine de forme: pătrate, dreptunghiulare, în formă de animale ori de alte obiecte atractive pentru copii.

Şi umplutura pernelor cu această destinaţie este extrem de variată.

De exemplu:

▪ Perna cu sâmburi de cireşe sau vişine.

Este considerată un vechi remediu elveţian, deosebit de eficient, datorită capacităţii acestor sâmburi de a reţine mai mult timp căldura şi de a o elibera treptat organismului. Poate fi folosită pentru alinarea durerilor de diferite tipuri, inclusiv a celor produse de colici.

▪ Perna cu sâmburi de struguri.

Oferă acelaşi beneficiu al capacităţii de a reţine căldura şi de a o elibera treptat. Totodată, datorită dimensiunilor mici ale sâmburilor, are avantajul că ia mai uşor forma corpului.

▪ Perna cu grâu.

Şi pernele umplute cu grâu sunt un remediu cu vechime mare, fiind utilizate ca metodă de tratament în terapiile alternative. Grâul absoarbe uşor căldura şi o eliberează apoi în mod uniform. Există variante de perne cu grâu care conţin şi plante aromatice, precum lavanda.

▪ Perna cu seminţe de in sau rapiţă.

Este un alt remediu tradiţional, bazat pe eliberarea lentă a căldurii în scopul alinării unor dureri. Aceste seminţe se mulează perfect pe forma individuală a corpului şi dau o senzaţie de relaxare.

Ce trebuie să ştim despre pernele anticolici - RevistaMargot.ro

sursa foto: Pinterest

Avantaje

Aceste perne pot fi de mare ajutor în perioada colicilor mai ales că:

-Sunt uşor de utilizat
-Sunt ieftine (majoritatea costă în jur de 30-50 de lei)
-Nu produc disconfort copilului şi nu îl afectează în niciun fel, dacă sunt folosite conform recomandărilor producătorului
-Pot fi folosite şi ulterior pentru alte afecţiuni ale copilului sau ale membrilor familiei. Aplicate la cald, ameliorează simptomele în situaţii precum durere în gât, răceală, bronşită, constipaţie, contracţie musculară, durere reumatică, durere menstruală etc. De asemenea, întrucât pot fi folosite şi pentru aplicaţii la rece, combat problemele apărute în urma înţepăturilor de insecte, contuziilor, varicelor, durerilor de cap.

Click pe numărul 2 pentru continuarea articolului

1 2
Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.