Revista Margot

Bagajul pentru maternitate – check-list pentru mamă şi bebeluş

Naşterea unui copil este un eveniment pe care viitoarea mămică îl doreşte unic şi perfect. Astfel, pregătirea în detaliu a bagajului pentru maternitate se va înscrie printre primele griji ale lunii a șaptea. Acest bagaj cu destinaţie atât de specială trebuie să cuprindă lucruri necesare mamei, dar şi nou-născutului.

Bagajul poate fi mai cuprinzător sau mai sumar, în funcţie de tipul unităţii medicale unde urmează să nască viitoarea mămică. Unele clinici private oferă aproape tot ce este nevoie mamei şi sugarului, în timp ce naşterea la un spital de stat va atrage de la sine o geantă pentru maternitate mai voluminoasă, pentru a evita surprizele neplăcute.

Contează, de asemenea, şi timpul petrecut de cei doi în spital. De exemplu, în cazul unei naşteri naturale, fără complicaţii, şi cu un bebeluş născut la termen, sănătos, cu greutatea de peste 2,5 kg, externarea se va face în maximum trei zile. În schimb, la o naştere prin cezariană s-ar putea adăuga o zi două zile în plus. Dacă bebeluşul este născut prematur şi are sub greutatea de 2 kg, mama şi copilul vor rămâne în spital o perioadă mai lungă de timp.

 

Bagajul mamei

 

 

 

Bagajul bebelușului

 

Bagajul pentru maternitate trebuie adaptat, în funcţie de situaţia particulară a fiecăruia. Ideal ar fi ca geanta pentru spital să nu omită acele obiecte de care mama şi nou-născutul ar putea avea nevoie, fără însă a încărca exagerat bagajul.

Bon voyage!

 

 

 

Autor: Mihaela Crețu