Revista Margot

Activităţi de iarnă pentru cei mici, în aer liber

Mulţi părinţi preferă să facă mai multe activităţi în aer liber împreună cu copiii lor primăvara, vara şi toamna datorită faptului că este mai cald şi, de ce nu, mai uşor să stea mai mult timp afară. Deşi mulţi părinţi aşteaptă cu nerăbdare să vină vremea caldă, iarna poate fi un anotimp la fel de bun ca celelalte pentru activităţi în aer liber.

În prezent, internetul şi televiziunea atrag atenţia celor mici, care preferă să se joace la calculator, să asculte muzică, să se uite la desene animate sau la o emisiune TV. Ca părinţi, este important să le arătaţi că sunt jocuri şi în aer liber, nu doar pe calculator.

Înainte să luaţi o hotărâre, puteţi discuta cu copilul dumneavoastră şi să stabiliţi împreună cu el o activitate plăcută în aer liber. Dacă cel mic nu dă dovadă de entuziasm sau nu vine cu propuneri, să nu îl constrângeţi şi, în niciun caz, să nu îl obligaţi să participe la o activitate la care nu îşi doreşte. De exemplu, dacă vreţi să îl duceţi la patinaj, poate că cel mic nu vrea pentru că îi este teamă să nu cadă pe gheaţă.

Astfel, puteţi alege altceva, care să fie mai potrivit pentru copilul dumneavoastră.
Revista Margot face o listă opt activităţi pentru un anotimp atât de special cum este iarna!

©Pinterest

1. O plimbare

Dacă temperaturile nu sunt atât de scăzute, o plimbare în apropierea casei sau într-un parc poate fi alegerea perfectă. O plimbare este întotdeauna binevenită, căci oferă energie şi momente plăcute pentru părinţi şi copii.

În plus, mişcarea în aer liber este benefică pentru o bună dezvoltare a celui mic, dar şi pentru sănătatea părinţilor, care petrec multe ore la serviciu, stând pe scaun, în spaţii închise, uneori neaerisite corespunzător.

©Jigsaw Puzzles

2. Jocuri cu zăpadă

Dacă aveţi parte de ninsoare, nu ezitaţi să profitaţi de zăpadă pentru diverse jocuri. Bătaia cu bulgări, oamenii şi îngeraşii de zăpadă sunt doar câteva opţiuni pentru a vă simţi bine alături de cei mici. În plus, nu este deloc complicat să vă jucaţi în zăpadă.

Un om de zăpadă se face extrem de uşor. Aveţi nevoie de două crenguţe pentru braţe, un morcov pentru nas, doi nasturi pentru ochi, o căciuliţă şi, opţional, un fular. Puteţi înlocui din elementele enumerate cu alte obiecte. De exemplu, în loc de căciuliţă, puteţi aduce o cratiţă, în loc de crenguţe, o mătură şi aşa mai departe.

Comunicaţi cu copilul, încurajaţi-l să vină cu idei şi puteţi crea cel mai original şi interesant om de zăpadă.

©State Farm

3. Săniuş

Aproape orice copil adoră să fie plimbat cu sania. Aveţi două opţiuni la îndemână: fie îl plimbaţi cu sania prin zona casei sau într-un loc ferit de aglomeraţie, fie găsiţi un derdeluş şi vă daţi cu sania.

Nu uitaţi să alegeţi un loc unde copiii nu se pot accidenta. Chiar dacă sportul este o activitate sănătoasă şi plăcută, să puneţi mereu siguranţa celor mici pe primul loc.

©Parent Map

4. Patinaj

În prezent, patinajul este, probabil, cel mai popular sport de iarnă. Dacă ştiţi să patinaţi, puteţi să îl duceţi pe cel mic la patinoar. În acest caz, avantajul este că îl puteţi învăţa să patineze, fără să fie nevoie de un profesor.

Dacă nu ştiţi să patinaţi, atunci lucrurile se pot complica puţin pentru că s-ar putea să aveţi nevoie de un instructor. Indiferent în ce situaţie vă aflaţi, patinajul poate fi o alegere perfectă.

În ultimii ani, în marile oraşe din România, au apărut din ce în ce mai multe patinoare şi puteţi alege unul care să fie aproape de casă. De asemenea, în majoritatea patinoarelor, patinele pot fi închiriate şi nu trebuie să le cumpăraţi.

©Buzz Feeder Partner

5. Fugiţi după fulgii de zăpadă

Una din cele mai relaxante şi amuzante activităţi este alergarea după fulgii de zăpadă. Dacă afară ninge, ieşiţi împreună cu copilul dumneavoastră să urmăriţi fulgii de zăpadă, să îi prindeţi, să vă jucaţi în zăpadă. Această activitate vă va face, cu siguranţă, să vă amintiţi de propria copilărie.

©Mini Time

6. Ski

Schiatul reprezintă un sport de iarnă foarte popular în multe ţări, inclusiv în România. Dacă cel mic nu ştie să schieze, atunci poate ar fi un moment bun să îl învăţaţi ceva nou.

Totuşi, schiatul este o activitate cu riscuri mai mari faţă de alte lucruri pe care le puteţi încerca iarna. De aceea, trebuie să echipaţi copiii adecvat şi să îi supravegheaţi cu atenţie.

Nu uitaţi, să nu îi duceţi pe pârtii periculoase, siguranţa copiilor este cea mai importantă. Poate ar fi bine să îi înscrieţi înainte la câteva cursuri pentru ca un instructor să le dea sfaturi profesioniste legate de ski, iar, astfel, copilul poate învăţa mai repede şi mai uşor ce presupune acest sport.

©Colorado Avalanche

7. Hochei pe gheaţă

Deşi hocheiul pe gheaţă este considerat unul din sporturile de iarnă destinate îndeosebi băieţilor, puteţi merge şi împreună cu fiica dumneavoastră. Înainte de a duce copilul la hochei, trebuie să ştiţi că este un sport destul de dur şi solicitant, de aceea trebuie să echipaţi copilul corespunzător cu mănuşi, cupe de protecţie pentru piept, spate, membre posterioare şi inferioare, cască de protecţie pentru faţă, toate cu înveliş de nailon.

©Google

8. Mergeţi la un festival de iarnă

Dacă auziţi că în oraş sau în apropierea lui se organizează un festival de iarnă cu jocuri şi mâncare, puteţi duce copilul să exploraţi ceea ce are de oferit festivalul. De asemenea, este o bună ocazie pentru ca cel mic să întâlnească alţi copii şi să îşi facă noi prieteni. Şi cel mai probabil puteţi să beţi ciocolată caldă în aer liber!

Ce activităţi de iarnă faceţi împreună cu copilul dumneavoastră? Nu ezitaţi să ne scrieţi!