Comunitate

Cum am învățat ce înseamnă puterea unei comunități

Cum am învățat ce înseamnă puterea unei comunități - RevistaMargot.ro

Sâmbăta trecută am participat la ultima ediție a întâlnirilor marca Digital Parents Talks, spun asta cu o strângere de inimă pentru că de-a lungul timpului aceste evenimente deveniseră o obișnuință pentru mulți și toți participanții îmi deveniseră extrem de dragi. Fiecare întâlnire cu acești oameni îmi conferea ideea unei mari familii iubitoare.

Fiecare eveniment DTP obișnuia să aibă o temă anume, aleasă pentru a elucida misterele bloggerilor din domeniul parentingului. Eu însămi am învățat foarte multe lucruri participând la acestea. Temele erau foarte bine alese și răspundeau exact nevoilor participanților, însă în cadrul acestor evenimente am descoperit mult mai mult decât răspunsuri și informații, am descoperit o comunitate.

O comunitate de oameni care se susțineau, discutau și erau alături unii de alții.

Poate tocmai de aceea ultimul eveniment care a avut loc sub umbrela DTP a avut drept subiect „De ce să ne construim o comunitate”.

 

Cum am învățat ce înseamnă puterea unei comunități - RevistaMargot.ro

 

Speakerii invitați au fost aleși pe sprânceană și ne-au permis să aruncăm o privire asupra propriile lor experiențe avute în cadrul comunităților pe care le-au crescut.

Am revăzut-o astfel pe minunata Adelina Oane care ne-a vorbit despre comunitatea Zen Mommy Village și despre susținere.

Am ascultat-o pe Atena Boca de la care am reținut cât de necesar este să faci propria selecție a comunității tale pentru a alege oameni care într-adevăr au principii comune cu ale tale.

De la Mira Loghin am învățat cât de mult contează să pui suflet în acțiunile tale și să crezi cu adevărat în ceea ce faci, iar Roxana Domnica ne-a reiterat importanța networkingului și cum se face acesta ca la carte.

Mi-a rămas în minte un citat de-al Adelinei pe care îl redau aici ca să învățăm cu toții cât de necesar este ca fiecare dintre noi să realizeze care sunt atuurile sale și să mizeze pe acestea:

„un blogger are opțiunea de a forma comunități si a încerca să le mențină active, să le crească, dar mai are și opțiunea de a susține comunități cu care el se identifică, ale căror cauze, principii sau reguli îl reprezintă.

Un blogger se poate și atașa de o anumită comunitate fără să fie neapărat el cel care o inițiază. Pentru că în comunități, nu în triburi, este vorba de contribuție și susținere, despre colaborare. Despre a dezvolta pe termen lung parteneriate win-win cu comunități deja existente”.

Le mulțumim Anei Nicolescu și Laviniei Pavel pentru tot ceea ce ne-au oferit de-a lungul celor doi ani și jumătate de Digital Parents Talks și ne dorim ca ideile lor grozave să se materialize în continuare în proiecte la fel de binevoitoare și încurajatoare.

 

Cum am învățat ce înseamnă puterea unei comunități - RevistaMargot.ro

Lavinia, mereu cu zâmbetul pe buze

 

Cum am învățat ce înseamnă puterea unei comunități - RevistaMargot.ro

Ana, întotdeauna dornică să ajute

 

 

Photo credit: Mihai Răitaru

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.