Supici pentru pitici: morcovi și cartofi dulci
O importantă sursă de beta-caroten, pe lângă vitamine și minerale, cartofii dulci conțin multiple alte substanțe fotochimice (polifenoli, luteină, etc.).
Morcovii sunt extrem de bogați în vitamina A, conținând de asemenea cantități de vitamine din complexul B.
Ce poate fi mai sănătos pentru cei mici decât combinația dintre aceste două legume? Unde mai pui că gustul dulceag al amândurora va fi extrem de atrăgător pentru pitici.
La masă, la supici de toamnă!
Mama ne îndeamnă!
Ingredientele necesare pentru supa de morcovi și cartofi dulce:
500 g de cartofi dulci, curățați și tăiați cubulețe
300 g de morcovi, curățați și tăiați cubulețe
2 lingurițe de ulei de măsline
1 ceapă micuță
1 păstârnac, tăiat bucățele
jumătate de țelină, tăiată bucățele
1 litru de supă bază de legume (o puteți ține în congelator pentru a o folosi oricând aveți nevoie)
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 220 grade Celsius, puneți cartofii și morcovii la copt, peste care turnați 2 lingurițe de ulei de măsline, vreme de 30 de minute.
Între timp puneți la fiert într-o oală ceapa, păstârnacul și țelina, pentru aproximativ 30 de minute. Aceasta va fi supa bază de legume.
După ce legumele de la cuptor sunt gata, pasați-le și adăugați-le în timp ce amestecați în supa bază de legume (ale căror legume puteți de asemenea să le blenduiți).
La final puteți adăuga puțin pătrunjel tăiat mărunt.
Le-a plăcut supica celor mici?