Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame-în România rata mortalităţii infantile este dublă faţă de UE

Sfaturi pentru mame-în România rata mortalităţii infantile este dublă faţă de UE - RevistaMargot.ro

– Un incubator de terapie intensivă şi două monitoare, în valoare de 34.400 de euro, au fost donate Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu de Organizaţia Salvaţi Copiii. În România, rata mortalităţii infantile este de 7,2 la mia de locuitori, dublă faţă de Uniunea Europeană. (Mediafax)

– Rechizitele, manualele, serbările și excursiile, plus cheltuiala cu after-school-ul înseamnă un buget lunar de 545,8 lei pentru un copil. Asta arată cel mai recent studiu al fundației Friedrich Ebert Stiftung, ”Coșul minim de consum lunar pentru un trai decent pentru populația României”, publicat la finalul lunii octombrie 2018. Suma de 545,8 lei pe lună, de persoană, cât costă coșul minim de consum pentru edcuația copilului este echivalentul a peste 6 alocații de 84 de lei pe lună. (Hotnews)

– Președintele SLSIP Constanța a făcut referire la una dintre modificările Regulamentului cadru de organizare și funcționare a școlilor, care prevede că elevii nu mai pot face serviciul pe școală. Este o măsură bună, a spus Mitică Iosif, care a precizat că nu este de acord nici ca profesorii să mai facă acest serviciu. (EduPedu)

– Art. 906 coroborat cu art. 912 din Codul de procedură civilă prevăd ca părintele debitor, cu tendințe de rebeliune, poate fi constrâns să execute obligațiile față de celălalt părinte prin aplicarea unor penalități între 100-1.000 lei pentru fiecare zi de întârziere, care curg până la executarea obligației, dar nu mai mult de 3 luni. Așa fiind, părintele debitor poate fi obligat, prin încheiere definitivă, la plata unor penalități al căror cuantum poate fi stabilit între 9.000-90.000 lei care se vărsa către părintele creditor, urmărirea silită a acestor penalități făcându-se potrivit regulilor de drept comun. (Hotnews)

– Cea mai bine cotată universitate din ţară pentru anul 2019 este Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Instituţia este urmată de Universitatea din Bucureşti (care anul trecut a ocupat locul I) şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, care se menţine pe locul III. Cel puţin aşa arată un clasament internaţional al universităţilor din Estul Europei şi centrul Asiei, care arată şi o ascensiune semnificativă a universităţilor cu profil tehnic. (Adevărul)

– Aproape 500 de profesori şi părinţi de la trei şcoli orădene cer anularea Codului de etică pentru învăţământul preuniversitar. Orădenii sunt nemulţumiţi că apariţia Codului de etică a dus la dispariţia programului privat „After School”. “Din punct de vedere al părinţilor, problema este că în mijlocul anului şcolar s-au trezit că nu mai au unde să-şi mai ducă copiii, respectiv că la ora 12 trebuie să-i ia acasă, deşi învăţătorii stăteau cu ei până la ora 16. Acum nu mai au această posibilitate. Există varianta “Şcoala după şcoală”, dar e mai complicat, pentru că nu rămân obligatoriu cu învăţătorii cu care ei fac şcoala, iar acest program nu este nici el gratuit”, a declarat avocatul Cristian Rusu. (ebihoreanul)

– Clubul Sportiv Şcolar din Botoșani(CSŞ) a pierdut, în baza unei sentinţe judecătoreşti, dreptul de servitute, iar de luni instituţia publică nu mai are cale de acces, ca urmare a faptului că proprietarul imobilului vecin nu a mai permis utilizarea aleii respective. În acest moment, CSŞ este înconjurat de terenuri private, iar pentru a ajunge la serviciu, cadrele didactice şi personalul auxiliar de la clubul sportiv sunt nevoite să treacă printr-una din curţi şi să sară un gard. (EVZ)

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.