Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame

Sfaturi pentru mame - RevistaMargot.ro

– Elevii din București vor avea liber pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației. Modificări în orarul școlar ar putea apărea și pe 8 octombrie, din cauza referendumului. (Hotnews)

– Dimineţile unei mame de nou-născut sunt extrem de grele. Oboseala şi lipsa somnului de peste noapte se resimt mai ales în primele ore ale zilei.
Tonusul tău va fi altul dacă, dimineaţa, îţi acorzi măcar 10 minute pentru un duş revigorant. Ai şanse să găseşti acest interval înainte de trezirea lui bebe, după alăptatul de dimineaţă (când cel mic este liniştit ori mai doarme puţin) sau înainte ca soţul să plece la serviciu. Schimbându-te şi în nişte haine drăguţe de zi (evident tot comode), te vei simţi mai pregătită să înfrunţi o nouă zi solicitantă alături de bebe.

– Smalțul dintișorilor de lapte este mai subțire și mai slab mineralizat decât cel al adultului, din aceste motive el este mai sensibil la carie și aceasta avansează rapid.

– În general, excesul mare de kilograme este evident la un copil. Însă, această problemă de sănătate nu trebuie evaluată din ochi sau după părerile personale ale fiecăruia. Atunci când părinţii au această suspiciune, trebuie să se adreseze medicului pediatru. Uneori, pot fi necesare investigaţii suplimentare la alţi specialişti.

– Laptele matern poate oferi cel puțin jumătate din nevoia energetică a unui copil cu vârsta între 6 și 12 luni, iar o treime din necesarul de energie atunci când acesta are între 12 și 24 de luni. Laptele matern este, de asemenea, o sursă importantă de energie și nutrienți în timpul unei eventuale boli.

– Dacă după o căzătură în cap, copilul nu mai plânge după 15 minute, are o culoare normală a pielii şi nu vomită, sunt puține riscuri să se fi produs o leziune cerebrală.

Când lovitura e mai severă şi copilul vomită, nu-şi poate menține echilibrul, e letargic, palid, trebuie să-l duci imediat la spital pentru a fi examinat.

– Atunci când medicul pediatru alergolog îţi diagnostichează copilul cu o anumită alergie alimentară, îi va lua ceva timp copilului până când se va obișnui cu schimbările ce vor avea loc în rutina lui.

Rămâi calmă şi discută cu el despre ce presupune alergia lui alimentară, punând accentul pe cât de important este să te simți bine. Copilul trebuie să înțeleagă că alergiile pot cauza neplăceri, dar, în același timp, sunt ușor de gestionat.

Rubrica Sfaturi pentru mame este susținută de https://www.pantofioriveseli.ro/

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.