Concursuri

GIVEAWAY: Câștigă 10 invitații pentru intrarea la Iarmaroc Zen! Vezi ce ateliere au loc în cadrul evenimentului!

Activități de weekend - 30 iunie - 1 iulie - RevistaMargot.ro

Cum poți câștiga 10 invitații pentru intrarea la Iarmaroc Zen, Iarmarocul Părinților?

Duminică, 1 iulie, vă invităm la Nod Makerspace, unde va avea loc Iarmaroc Zen, Iarmarocul Părinților și Copiilor, eveniment la care Revista Margot este partener media.

Cu această ocazie oferim cititorilor noștri 10 invitații pentru intrarea la evenimentul de duminică.  Citește la finalul articolul cum poți participa la CONCURS!

Haideți să vedem ce ateliere au loc în cadrul Iarmaroculu și care sunt condițiile de participare la acestea:

 

1. THE GOOD THE BAD AND THE STRESS

 

Vă dezvăluim date despre primul atelier destinat părintilor, a cărui temă este una cât se poate de actuală: stresul.

Atelierul va fi oferit în parteneriat cu Gritty Education și va fi susținut de Liliana Hadji, co-fondator Gritty Education, cea mai nouă propunere pentru cultivarea caracterului copiilor și părinților.

Vă prezentăm o scurtă descriere a Lilianei și a acestui minunat atelier:

Mă numesc Liliana (Hadji) și ca mai toată lumea de pe glob, sunt (o psiholoagă și o mamă) stresată 🙂 M-am stresat suficient, așa cum unele dintre voi știți, cu corectura termenilor de specialitate ai cărții De ce zebrele nu fac ulcer. Subiectul mi s-a părut atât de actual și util (chiar dacă autorul cărții, Robert M. Sapolsky a publicat studiul acum aproape 25 ani) încât este evident că trebuie abordat, frontal și franc. Sunt convinsă că, așa cum am fost și eu, habar nu avem câte transformări presupune un răspuns la stres, anticip că și voi aveți o cunoaștere modestă în acest sens. În consecință, vă invit să facem echipă timp de 60 minute la atelierul pe care l-am numit: The Good, The Bad and The Stres

Un atelier teaser. O experiență de conștientizare. Un moment de a pune stresul în oglindă.

Secvențe din primul episod: quizz distractiv, animații, face to face sharing, o minimă teorie în imagini, action plan

De ce? Pentru că stresul este un pistolar care țintește bine și niciodată nu știi când exact. Pentru că în condiții de stres, mintea rațională e dezactivată. Pentru că prichindeii noștri au nevoie de un părinte care are un deal sănătos cu reacția la stres.

Ora la care începe atelierul: 10.30.

Durata atelierului: 60 min.

Prețul atelierului: 50 lei/persoană (participanții la atelier nu vor mai plăti taxa de intrare la evenimentul Iarmaroc)

Nr. maxim participanti: 15

Nu-i așa că vă doriți să participați?

Vă las mai jos adresa de email: pop.cristina.v@gmail.com și numărul de telefon: 0756069798, la care vă puteți înscrie.

 

2. OPINCĂRIT

 

Acesta este primul atelier din cadrul evenimentului, destinat copiilor.

Este vorba despre Atelierul de opincarit. Da, ați citit bine! Opincarit☺

Școala de meșteșuguri vă invită la acest atelier deosebit, prin care va încerca să transmită mai departe copiilor, dragostea pentru acest meștesug tradițional românesc, opincăritul. În cadrul atelierului se va face o demonstrație, dupa care, fiecare participant își va crea propriile opincuțe-suvenir, numai bune de agățat în cui.

Atelierul va fi susținut de Loredana, profesor de limba engleza și ucenic opincar, pasionată de meștesugurile tradiționale românești. Prin intermediul atelierelor pe care le organizează pentru copii, ea îți dorește să-i apropie pe cei mici de tot ce ține de tradiția românească. Așa a apărut proiectul, Școala de meșteșuguri, ce își propune să promoveze tradițiile populare românești, în rândul generației tinere.

Vă așteptăm cu drag să îi înscrieti pe cei mici la adresa: pop.cristina.v@gmail.com /sau numărul de telefon: 0756069798.

Suntem siguri că vor fi foarte încântați de această activitate.

Ora la care începe atelierul: 10.30.

Durata atelierului: 60 min.

Vârsta recomandată: 2+.

Prețul de participare la atelier: 40 lei/copil.

Nr. maxim de participanți: 12.

 

3. POT SĂ SIMT ORICE; DAR NU POT SĂ MĂ COMPORT ORICUM

 

Dacă tot le vom vorbi despre emoții copiilor, hai să le vorbim și părinților, în a doua propunere de atelier pentru hub-ul părinților.

Cred că toți ne-am dori să înțelegem mai mult comportamentele dificile ale copiilor noștri, să știm cum putem să îi ajutăm. Tocmai acest lucru își propune să ne arate acest atelier, cum să fim alături de copii noștri în cele mai dificile momente, atunci când emoțiile îi copleșesc.

„Pot să simt orice, dar nu pot să mă comport oricum” va fi un atelier care vă invită la o incursiune în lumea copiilor, a emoțiilor lor.

Încă de când venim pe lume le simțim, dar nu înțelegem ce să facem cu ele și nici nu știm să le numim. Avem nevoie de cineva care să stea cu noi și emoțiile noastre, să le dea nume și să le organizeze. Asta ne va face să ne simțim mai siguri pe noi.

Dacă ar putea și ar ști să facă asta, un copil ar spune: „Te rog, spune-mi că tu înțelegi ceea ce simt și că veista aici, cu mine, până când lucrurile se vor schimba”.

Atelierul este susținut de Adriana Șerban, mediator Circle of Security (Circle of Security Parenting Training, mai 2016, trainer Kent Hoffman) și educator Montessori.

Atunci când am întrebat-o pe Adriana, de ce a ales să fie educator și nu altceva?, mi-a răspuns: „Iubesc copiii și acum 3 ani am avut șansa să intru în minunata lor lume. De atunci, încerc să mă cobor și să văd această lume de la nivelul ochilor lor. Este un proces fascinant și transformator”.

Ora de începere a atelierului: 18.00

Durata atelierului: 60 min

Prețul de participare la atelier: 50 lei/persoana (participantii beneficiaza de intrare gratuita la Iarmaroc)

Numărul maxim participanți: 15

Înscrieri: pop.cristina.v@gmail.com / 0756069798

 

4. EXPRIMAGIA EMOȚIILOR

 

Al doilea atelier pentru copii. De data aceasta, vom vorbi despre emoții, și nu oricum, ci prin intermediul unui spectacol educativ multimedia, unic și foarte folositor pentru copii: Exprimagia emoțiilor.

Prin forța vizuală a celor prezentate, copiii își antrenează în mod eficient și distractiv Inteligența Emoțională – abilitate cheie pentru reușita în viață – călătorind prin lumea spectaculoasă a magiei, susținută de jocuri interactive transpuse în artă.

Ce obțin copii din acest atelier:

• Învață practic și cu plăcere despre lumea interioară, emoții, cooperare și multe alte subiecte care – conform cercetărilor – ajută foarte mult în viață pe oricine.
• Descoperă și exersează bucuria și eficiența exprimării emoțiilor
• Prin conceptul bogat ce îmbină teatrul, muzica, efectele multimedia, personajele animate, magia și dronele, copiilor li se stimulează imaginația și creativitatea.
• Socializează și colaborează cu ceilalți participanți.
• Primesc cadou în format electronic 4 meditații de relaxare, special concepute pentru copii și un minunat audiobook din cartea Miracol în Lumea Emoțiilor.

Spectacolul reprezintă de asemenea și o contribuție socială pentru copiii din spitale și centre de plasament.

Atelierul este sustinut de Dragoș Iulian Matei, autor al celui mai complet bestseller despre emoții, pentru copii – din România și probabil și din lume – Miracol în Lumea Emoțiilor; fondator al Asociației Micile Emoții Mari; producător și regizor a peste 20 de spectacole terapeutice inovative de educație emoțională.

Ora începerii atelierului: 18.00.

Durata atelierului: 50 min.

Prețul atelierului: 40 lei/copil.

Vârsta recomandată: 3 – 7 ani.

Numărul maxim de participanți: 15.

Înscrieri: pop.cristina.v@gmail.com / 0756069798

 

La ce ateliere poți participa în cadrul evenimentului Iarmaroc Zen? - RevistaMargot.ro

5. ATELIER LECTURĂ ȘI ÎNDEMÂNARE – CRICTOR ȘI PRIETENII

 

De multe ori, copil fiind, ne doream ca personajele preferate din poveștile pe care le auzeam, să prindă viață, să ne putem juca cu ele. Și sunt aproape siguri că nu suntem singurii care își doreau acest lucru. Iată de ce cred, că a treia propunere din cadrul atelierelor pentru copii, îi va încânta foarte mult pe cei mici.

Plecând de la povestea lui Crictor, șerpisorul cel bun, din povestea lui Tomi Ungerer https://www.carteacugenius.ro/info/carte/crictor-serpisorul-cel-bun, Vlad și cartea cu Genius, vă invită la atelierul: Crictor și prietenii.

Un atelier de lectură și îndemânare, în care copiii vor avea ocazia să își manifeste creativitatea, și purtați de imaginație, să-și confecționeze personajele preferate. Ei vor fi îndrumați de Dna. Marina Frânculescu și împreuna cu aceasta vor descoperi aventurile acestui animaluț simpatic și tare prietenos.

Ora începerii atelierului: 12.00.

Durata atelierului: 50 min.

Atelierul este gratuit și este oferit în parteneriat cu Vlad și Cartea cu Genius.

Vârsta recomandată: 3+.

Numărul maxim participanți: 12.

Înscrieri: pop.cristina.v@gmail.com / 0756069798

6. HARTA SPRE NOI

 

După apariția copiiilor, nu de putine ori avem nevoie de o hartă ca să îl regăsim pe celalalt partener de cuplu și acum parinte, pierdut la rândul lui între aceste roluri. Timpul nu mai ține cu Noi, apar provocări și conflicte, își fac loc diferite frustrări și temeri, care îngreunează conectarea și apropierea în cuplu. Vă invit la un atelier dinamic în care vom descoperi împreună care sunt primii pași din aceasta nouă hartă a cuplului.

Așa sună invitația Ioanei, la cel de-al treilea atelier pentru părinți, cu titlul: Harta spre noi.

Cărui părinte nu i-ar prinde bine o astfel de hartă?

Ioana Agachi este o mămică mândră de doi ghemotoci, psihoterapeut centrat pe persoană și managing partner la Eu, părinte ghemotoc.

Ora de începere a atelierului: 18.00.

Durata atelierului: 60 min.

Prețul atelierului: 50 lei/persoană (participanții beneficiază de intrare gratuită la Iarmaroc).

Recomandare de participare în cuplu!

Număr maxim participanți: 14

Înscrieri: pop.cristina.v@gmail.com / 0756069798

7. ATELIER DE ÎNDEMÂNARE – SLIME

 

Voi știți ce este un Slime? Este gumos, pufos sau gelatinos, colorat, cu sclipici sau alte accente vizuale! Slime-ul e jucăria perfectă pentru explorarea abilităților senzoriale și nu numai 🙂

Și vestea bună e că Bianca îi va învăța pe copii cum să-și confecționeze unul, în cadrul celui de-al patrulea atelier destinat copiilor.

Un atelier distractive, care îi va încânta pe copii, le va dezvoltă creativitatea, îndemânarea, concentrarea și capabilitatea, oferindu-le o experiență foarte plăcută, atât ca proces de lucru, cât și la nivel tactil.

În plus, copiii rămân cu bucuria și satisfacția că și-au creat singuri o jucărie așa cum le place și cu care se pot juca oricând 🙂

Și dacă v-ați întrebat cine e Bianca, vă invit să citiți rândurile de mai jos:

Mă numesc Bianca Niță, sunt unul dintre autorii și ilustratorul cărții Miracol în Lumea Emoțiilor și fac parte din echipa Asociației Micile Emoții Mari. Am un copil interior foarte jucăuș, iubitor de frumos și explorări creative, așa că ideea acestui atelier a pornit ca o provocare personală și s-a dezvoltat natural, văzând bucuria pe care le-o aduce copiilor această jucărie creată cu mânuțele lor. Menționez că acest atelier este și despre încercări, dar și despre cum putem repara lucrurile atunci când nu ies cum ne dorim – pentru că rareori lucrurile noi ne ies de prima dată. Important e să fim deschiși, să ne jucăm, să ne ajutăm unii pe ceilalți – să film elastici (în gândire), exact ca un slime :). Vă aștept cu drag și chef de joacă! 🙂

Ora începerii atelierului: 16.30.

Durata atelierului: 50 min.

Prețul atelierului: 35 lei/copil.

Vârsta recomandată: 4+.

Număr maxim participanți: 12.

Înscrieri: pop.cristina.v@gmail.com / 0756069798

 

8. CUM Să FIM ÎMPREUNĂ? CU MINE ȘI CU CELĂLALT

 

De foarte multe ori ne gândim, cum am putea să dăm glas dorințelor noastre, să spunem ce dorim, fără să îi rănim pe ceilalți.

Cum ar trebui să comunicăm, astfel încât mesajul nostru să ajungă nealterat și să putem obține acea conectare profundă cu cei din jur, bazată pe empatie.

Ați auzit de Comunicarea Nonviolentă? Nu este un subiect fascinant? De aceea ne bucurăm să vă prezentăm cea de-a patra propunere din cadrul atelierelor din agenda părinților, cu titlul – „Cum să fim împreună?…cu mine si cu celălalt” – idei concrete din Comunicarea Nonviolentă.

Acest atelier propune o prezentare interactivă a modului în care Comunicarea Nonviolentă ne poate aduce empatie, înțelegere și autenticitate în relațiile care contează.

Mediatorii atelierului vor fi:

Luiza Ștefan – psiholog, cu o exeriență de peste 10 ani de zile în învățământ, în lucrul cu copii de toate vârstele, ca profesor și consilier psihopedagogi. A observat cum timpul petrecut la școală de copii poate fi minunat sau groaznic, în funcție de felul în care copiii și profesorii își vorbeau și se purtau unii cu alții. Luiza își dorește foarte mult să aducă între copii și adulți, mai multă înțelegere, respect și bunăvoință. De asemenea, crede că acest tip de comunicare, nonviolentă, are capacitatea de a o ajuta să ducă la îndeplinire această dorință.

Raluca Sadula – este absolventă de Comunicare şi Relații Publice şi pasionată de Comunicare Non-Violentă. A descoperit în propria căutare interioară bogăția şi puterea pe care ne-o aduce conectarea cu noi înşine şi conectarea cu ceilalți. Din dorința de a înțelege cum ne poate fi mai bine împreună şi a ne păstra esența umană, a inceput studiile în psihologie, analiză tranzacțională şi comunicare non-violentă. Crede cu tărie că exersarea comunicării nonviolente poate schimba lumea şi crea punți între noi chiar şi acolo unde pare aproape imposibil

Ora începerii atelierului: 16.30.

Durata atelierului: 60 min.

Prețul atelierului: 50 lei/persoană (participanții beneficiază de intrare gratuită la Iarmaroc).

Număr maxim de participanți: 15.

Înscrieri: pop.cristina.v@gmail.com / 0756069798

9. ATELIER DE LECTURĂ ȘI TEATRU DE MARIONETE

 

Vă plac poveștile? Nouă personal, ne plac foarte mult, și ne gândim că și copiilor la fel de mult.

Atelierul care completează agenda copiilor va fi un atelier cu multă voie bună pregătit de A fost odata și Naturici.

Pornind de la aventura Muzicanților din Bremen, organizatorii vor povesti despre prietenie, cântec, pasiuni și talent, realizănd pe o scenă imaginară un mini concert autentic cu voci de copii.

Apoi, aceștia vor susține o reprezentație cum nu s-a mai văzut cu ajutorul unor marionete, puse la dispoziție de Naturici. Marionetele înfățișează animale diferite, cu capete din lemn și corp din pânză, pentru a-i încuraja pe copii să își dezvolte capacitatea de narațiune, să comunice și să socializeze cu cei din jur.

Atelierul va fi susținut de doi părinți îndrăgostiți de joacă și povești, Andra și Radu.

Foarte important de menționat este faptul că atelierul se adresează și copiilor cu deficiențe de auz, care vor putea urmări povestea pe un ecran.

Ora începerii atelierului: 16.00.

Durata atelierului: 30 min.

Atelier este gratuit și oferit în parteneriat cu Naturici și A fost odată.

Vârsta recomandată: 2-4.

Număr maxim participanți: 12.

Înscrieri: pop.cristina.v@gmail.com / 0756069798

10. ROLUL TATĂLUI ÎN DEZVOLTAREA COPILULUI

 

Atelierul cu titlul „Rolul tatălui în creșterea copilului”, care completează seria de ateliere pentru părinți, din cadrul Iarmarocului Zen, vine cu multă inspirație pentru tați, și în exclusivitate pentru aceștia.

Asistăm la o schimbare de mentalitate, la o „revoluție” în zona parentingului. Rolul tatălui și valoarea lui în dezvoltarea copilului capăta alte valențe. De la responsabil în a „sprijini financiar familia”, tatăl devine „partener egal în creșterea copilului”.

Suntem la început, cu un start timid și cu pași foarte mici, însă siguri.

Acest atelier își propune să vă arate, vouă tăticilor că sunteți fantastici și să sublinieze de ce e important să fiți implicați, activi, prezenți oricând copilul are nevoie de voi.

Atelierul va fi susținut de Laura Pârlog, reprezentant la Modern Dad’s Challenge, care vă invită dragi tătici, să vă cunoașteți, să povestiți despre rolul tatălui și provocările lui în calitate de părinte.

Atelierul îl va avea invitat pe Bogdan Ivanescu, tătic și prezentator al platformei medicale Doctor MIT, care ne va povesti despre rolul de părinte si ce îl inspiră pe el zi de zi să fie cel mai bun tată pentu copilul lui.

Comunitatea Modern Dad’s Challenges (https://events.moderndads.ro/), este un site de parenting dedicat exclusiv taților și viitorilor tați și este o sursă de insiprație pentru mulți tătici moderni.

Este locul unde tații învață, socializează, se împrietenesc și pleacă acasă cu o super experiență și idei de pus in practică.

Ora începerii atelierului: 15.00.

Durata atelierului: 60 min.

Participarea la atelier este gratuită, acesta fiind oferită în parteneriat cu Modern Dad’s Challenge.

Număr maxim de participanți: 15.

Înscrieri: pop.cristina.v@gmail.com / 0756069798

La ce ateliere poți participa în cadrul evenimentului Iarmaroc Zen? - RevistaMargot.ro

 

 

 

Cum câștigi cele zece invitații individuale la Iarmaroc Zen, Iarmarocul Părinților și al Copiilor:

 

1. Like paginii de Facebook a Revistei Margot & Share public la postarea cu acest concurs

2. Comentează apoi la acest articol la ce atelier ți-ar plăcea să participi în cadrul evenimentului Iarmaroc și intri în tragerea la sorți pentru cele 10 invitații individuale (Atenție! Invitațiile includ doar intrarea la Iarmaroc, nu acoperă costul atelierelor cu taxă de participare. Există o serie de ateliere gratis la care părinții pot participa, doar dacă se înscriu în prealabil la acestea. Citiți detaliile în privința desfășurării atelierelor din cadrul evenimentului).

Foarte important! Vă rugăm să vă înscrieți în concurs cu același nume ca cel al profilului de Facebook pe care îl folosiți!

Se acordă zece bilete și vor exista zece câștigători individuali. Orice participant se poate înscrie o singură dată.  Concursul se va încheia pe data de 30 iunie. Cei patru câștigători vor fi desemnați prin tragerilasorti.ro, iar invitațiile le vor putea ridica chiar de la poarta de acces din cadrul evenimentului Iarmaroc Zen.

Distribuie:
1 comment
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.