Sănătate

Cum să menții echilibrul florei intestinale a copilului tău

Cum să menții echilibrul florei intestinale a copilului tău - RevistaMargot.ro

Bacteriile şi alte organisme prezente în mod normal în intestine formează flora intestinală. În intestinul adultului, dar şi în cel al copilului trăiesc milioane de bacterii.

Salmonella, E-Coli, stafilococii, streptococii sunt bacterii dăunătoare organismului. Bacteriile intestinale „prietenoase” (Lactobacillus, Bifidobacteria, Acidophillus, probioticele, enterococii) sunt esențiale pentru funcționarea întregului organism.

Flora intestinală a copilului este mult mai sensibilă decât cea a adultului, deoarece nu este în totalitate dezvoltată. O floră intestinală bine echilibrată este aceea care ajută organismul să facă o selecție a bacteriilor astfel încât să le elimine pe cele dăunătoare. Echilibrul dintre bacteriile bune şi cele nocive este determinat de alimentație.

Iată ce ar trebui să-i introduci copilului în alimentaţie ca să menții echilibrul sale florei intestinale

Dă-i copilului alimente bogate în probiotice, organisme vii create în timpul procesului de fermentație care se stabilesc în intestin şi contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Iaurtul cu culturi active menține echilibrul microorganismelor în intestin. Citește de fiecare dată eticheta iaurtului pentru a vedea dacă are în conținut „culturi active vii”.

Brânza nepasteurizată, chefirul (în versiune organică sau cel preparat acasă cu ciuperca de chefir), laptele bătut tradițional, preparat în casă sunt alte surse de probiotice.

De asemenea, alimentele fermentate, cum ar fi murăturile, varza şi sfecla conțin probiotice. Condiția este să nu fie pasteurizate, pentru că prin pasteurizare se distrug bacteriile sănătoase.

Bacteriile prietenoase din intestinele copilului se dezvoltă pe fibre fermentabile, cunoscute şi sub denumirea de fibre prebiotice.

Pentru menținerea echilibrului florei intestinale e indicat ca din alimentația copilului să nu lipsească surse de prebiotice, dozate şi administrate în funcție de vârsta acestuia (banane, ceapă, usturoi, praz, sparanghel, cereale integrale-orz, ovăz).

Ai grijă de echilibrul florei intestinale a copilului tău pentru că aceasta este responsabilă de buna funcționare a întregului organism. Şi nu uita că: „sănătatea pornește din intestine”.

 

 

 

 

Sursa imaginii principale: Unsplash.com/halgatewood

Distribuie:
Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.