Rețetă yummy pentru cei mici: Piure de dovlecel şi gălbenuș de ou
Piureul de dovlecel este ideal în această perioadă pentru alimentația copilului tău.
Dovlecelul are proprietăți diuretice şi se digeră foarte ușor.
Ai nevoie de:
1 dovlecel
1 gălbenuș
1 cartof
unt, cam cât ½ nucă
sare (dupa vârsta de 1 an)
Cum procedezi:
Poți opta pentru varianta de fierbere sau coacere în cuptor a legumelor.
Dacă alegi prima variantă, cureți dovlecelul, elimini fibrele şi sâmburii, apoi îl tai în bucăți.
Fierbi dovlecelul şi cartoful, iar separat fierbi un ou tare.
După ce au fiert legumele, le scurgi de apă şi adaugi gălbenușul, apoi le pasezi, adaugi untul şi un praf de sare.
2 comments
Arăta bine această reţetă, până la sare. Sarea nu ar trebui adăugată în alimentaţia bebeluşului sub un an.
Desigur, insa terminologia de bebelus de aplica copiilor pana in 2 ani. Iar dupa 1 an, un varf de sare deja poate fi folosit in mancare.